Plastične posoške policiste že ukradli

S tovrstnimi oblikami vandalizma neznanci zagotovo ne prispevajo k večji varnosti v cestnem prometu.
Fotografija: S krajami silhuet policistov je ves trud za umirjanje prometa zaman. Foto Blaž Močnik/Delo
Odpri galerijo
S krajami silhuet policistov je ves trud za umirjanje prometa zaman. Foto Blaž Močnik/Delo

Nespametni nepridipravi so ukradli tri od petih silhuet policistov, ki sta jih avgusta zaradi velikega števila tragičnih prometnih nesreč na Bovškem in Kobariškem za umirjanje prometa postavili policija in agencija za varnost prometa. Bovški policisti tatvino že obravnavajo.


 
Kot poudarja policija, gre za novo obliko preventivnih aktivnosti za večjo prometno varnost, namen silhuet, ki so v naravni velikosti, pa je opozarjati voznike na nevarnosti na cestah, predvsem pa jih spodbuditi, da zmanjšajo hitrost vožnje, vplivati in ozaveščati udeležence cestnega prometa glede defenzivne vožnje.


 
Silhuete policista in policistke z radarjem so promet umirjale na relacijah Predel–Bovec, Žaga–Kobarid, Trenta–Bovec, Staro selo–Kobarid in Robič–Staro selo.
 
»Podobne silhuete je slovenska policija v preteklosti že uporabljala, uporaba pa je imela pozitiven preventivni učinek, saj so vozniki, ko so opazili silhueto, zmanjšali hitrost vožnje, zaradi česar se je umiril promet. Tudi po postavitvi omenjenih silhuet na območjih občin Kobarid in Bovec je njihova uporaba imela pozitiven učinek.«


 
Navsezadnje se je v začetku tega tedna začelo tudi novo šolsko leto, namen omenjenih silhuet pa je bil zmanjšanje, umirjanje hitrosti v naseljih ter bližini šol in vrtcev in tako prispevati k večji varnosti najranljivejših udeležencev prometa oziroma varni vključitvi otrok v promet.

Komentarji: