Glasujte za slovenski avto leta

Za tokratni naslov se poteguje 15 zelo različnih kandidatov.
Fotografija: Slovenski avto leta 2021 FOTO: Slovenski avto leta
Odpri galerijo
Slovenski avto leta 2021 FOTO: Slovenski avto leta

Epidemija je za seboj potegnil mnoge prej nepredstavljive težave, v avtomobilizmu tudi krizo s polprevodniki. Nekateri novosti so zaradi tega prestavljena na prihodnje leto, a vendarle jih letos ne manjka, slovenski mediji pa bomo že 30. zapored izvedli tradicionalni izbor slovenskega avta leta. V njem sodelujemo Motorevija AMZS, Delo in Slovenske novice, Dnevnik in Nedeljski dnevnik, Večer, Evo, Avto magazin, Val 202 in TV-oddaja Avtomobilnost, spletni portal Planet Siol.net ter avtomobilski blog Komotar minuta.

Za naslov se potegujejo vsi novi modeli avtomobilov, ki so letos prišli na trg in jih bodo 30. novembra registriranih najmanj 25.

Najprej imate glavno besedo bralci, gledalci in poslušalci, ki boste s svojimi glasovi izbrali finaliste ter jim zagotovili prve točke za končni izbor, v katerem bomo odločali avtomobilski novinarji iz navedenih medijev.

Glasujete lahko za avtomobile, naštete v spodnji glasovnici. So zelo različni, manjši in večji, bolj množični, pa bolj prestižni, tudi modeli samo z električnim pogonom in avtomobili, ki ponujajo paleto pogonskih možnosti, klasičnih in alternativnih.

Po pravilih izbora se bo v finale uvrstilo pet modelov, ki bodo dobili največ podpore bralcev, gledalcev in poslušalcev. Tisti, ki bo zbral največ glasov, bo začel svojo pot v finalu s šestimi točkami, drugouvrščeni s štirimi, tretji s tremi in tako do petega mesta. Po enakem sistemu bomo pet finalistov januarja prihodnje leto ocenili še novinarji. Zmagovalec, ki bo osvojil največ točk, bo postal slovenski avto leta 2022.

Zmagovalec bo nasledil letošnjega prvaka – škodo octavio. V zadnjih letih so naslov za slovenski avto leta osvajali še renault clio (2020) ford focus (2019), volkswagen polo (2018), peugeot 3008 (2017), opel astra (2016), škoda fabia (2015), škoda octavia (2014), volkswagen golf (2013), ford focus (2012), volkswagen passat (2011) ...

Komentarji: