Končano glasovanje za slovenski avto leta

Bralci ste izbirali med 18 novimi modeli avtomobilov na slovenskem trgu.
Fotografija: Za slovenski avto leta 2021 se poteguje 18 kandidatov. FOTO: Uroš Modlic
Odpri galerijo
Za slovenski avto leta 2021 se poteguje 18 kandidatov. FOTO: Uroš Modlic

Čeprav smo v časih, ki jih doslej nismo poznali, bomo tudi letos, že 29. zapored, slovenski mediji izvedli tradicionalni izbor slovenskega avta leta.

Pri njem sodelujemo Motorevija AMZS, Delo in Slovenske novice, Dnevnik in Nedeljski dnevnik, Večer, Evo, Avto magazin, Val 202 in tv-oddaja Avtomobilnost, spletni portal Planet Siol.net in avtomobilski blog Komotar Minuta.



Za naslov se potegujejo vsi novi modeli avtomobilov, ki so letos prišli na trg in jih bo do 30. novembra registriranih vsaj 25.

Najprej ste imali glavno besedo bralci, gledalci in poslušalci, ki ste s svojimi glasovi izbrali finaliste in jim zagotovili prve točke za končni izbor, v katerem bomo odločali avtomobilski novinarji. Finalisti bodo znani v soboto 5. decembra.



Letošnjih kandidatov je 18, so zelo različni, manjši in večji, jasno so med njimi tudi zadnja leta priljubljeni športni terenci, ne manjka niti kakšen predstavnik nove pogonske smeri.

Po pravilih izbora se bo v finale uvrstilo pet modelov, ki bodo dobili največ podpore bralcev, gledalcev in poslušalcev. Tisti, ki bo zbral največ glasov, začne svojo pot v finalu s šestimi točkami, drugouvrščeni s štirimi, tretji s tremi in tako do petega mesta.

Po enakem sistemu bomo pet finalistov januarja 2021 ocenili še novinarji in zmagovalec, ki bo osvojil največ točk, bo postal slovenski avto leta 2021.

Utrinek z zadnje finalne prireditve za slovenski avto leta. FOTO: Uroš Modlic
Utrinek z zadnje finalne prireditve za slovenski avto leta. FOTO: Uroš Modlic

Komentarji: