Najdražji avtomobil na svetu

Na dražbi so posebno izvedbo mercedesa 300 SLR coupe iz leta 1955 prodali za 135 milijonov evrov.
Fotografija: Pri novem rekorderju gre za model 300 SLR coupe uhlenhaut. FOTO: Mercedes-Benz/ Daimler
Odpri galerijo
Pri novem rekorderju gre za model 300 SLR coupe uhlenhaut. FOTO: Mercedes-Benz/ Daimler

Kot so sporočili iz družbe Mercedes, je šlo za avtomobil iz njihove zbirke, prodali so ga na nenavadno tajni dražbi v Mercedesovem muzeju, ki ga je vodila londonska avkcijska hiša RM Sothebys. Končni kupec je menda želel ostati anonimen, Mercedes naj bi kupnino prenesel v sklad za šolnine mladih na področju varovanja in razogljičenja podnebja.

Če navedba Mercedesa o iztrženi ceni drži, je prodani avtomobil po ceni precej presegel dosedanjega rekorderja, model ferrari 250 GTO iz leta 1962, ki so ga na dražbi leta 2018 v Montereyu v Kaliforniji  prodali za 48 milijonov dolarjev.

FOTO: Mercedes-Benz/ Daimler
FOTO: Mercedes-Benz/ Daimler

Pri novem rekorderju gre za model 300 SLR coupe uhlenhaut, slednji pristavek gre po imenu njihovega inženirja Rudolfa Uhlenhauta, takšna pa sta bila izdelana le dva primerka. Konkretno sta imela še nekoliko zmogljivejši 3-litrski motor vrstni bencinski motor z največjo močjo 222 kW.

Mercedes SLR coupe, tudi če ni v tej posebej zmogljiv izvedbi, še danes velja za eno najlepših avtomobilskih klasik, ne nazadnje zaradi dvižnih (galebjih) vrat, ki so vpeta v streho.

FOTO: Mercedes-Benz/ Daimler
FOTO: Mercedes-Benz/ Daimler

Komentarji: