Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Avtomobilno

Sprememba ameriškega imena je bila le šala

Najprej napoved za pritegnitev pozornosti, potem preklic.
Da se bo Volkswagen v Ameriki odslej imenoval Voltswagen, s čimer bi poudarili električno usmeritev, je bila le šala. FOTO: Ronny Hartmann/AFP
Da se bo Volkswagen v Ameriki odslej imenoval Voltswagen, s čimer bi poudarili električno usmeritev, je bila le šala. FOTO: Ronny Hartmann/AFP
30. 3. 2021 | 19:03
31. 3. 2021 | 08:15
1:35
Volkswagen svojega imena v ZDA ne bo spremenil v Voltswagen, kot je sprva napovedal.

Kot je poročala agencija Reuters, so po tem, ko so najprej objavili spremembo imena, kasneje sporočili, da se to ne bo zgodilo, češ da je bilo napovedano preimenovanje v duhu 1. aprila in da naj bi z njo poudarili predstavitev novega električnega modela ID.4 in njihovo usmeritev k električni mobilnosti.

Napoved preimenovanja  je bila v torek na široko objavljena na spletni strani ameriškega dela znamke Volkswagen, skupaj z izjavo ameriškega direktorja znamke, kasneje je s spletne strani vse skupaj izginilo. Po tistem so potrdili, da je bila to le šala.

Kot je znano, se je nemški avtomobilski koncern močno usmeril v električne avtomobile in želi že do leta 2025 doseči letno svetovno prodajo milijon vozil s tem pogonom. V električni pogon in digitalizacijo bodo do tega leta vložili kar 16 milijard evrov.

Volkswagnova svetovna dizelska afera je leta 2015 izbruhnila prav v ZDA, škandal z goljufivo programsko opremo za uravnavanje izpustov dušikovih oksidov, jih je doslej stal več kot 32 milijard evrov. Vse sodne zadeve na to temo še niso končane, tudi slovenski tožniki še vedno čakajo na odločitev nemškega sodišča.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine