Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kulinarika

OK magazin – 160 strani užitka za ljubitelje hrane, doma in lepih zgodb

Predstavljamo vam OK magazin, izjemno zgodbo slovenske gastronomije – skozi prizmo umetnosti, zgodovine in sodobne ustvarjalnosti. Na voljo v prosti prodaji.
Naslovnica OK magazina.
Naslovnica OK magazina.
5. 6. 2025 | 14:15
5. 6. 2025 | 15:07
3:37

Danes je izšla posebna izdaja Dela. OK magazin sodi v družino priljubljene priloge Odprta kuhinja. Ta izhaja redno vsak teden že skoraj dvajset let, v tem času se je okrepila še z uspešnim portalom. OK magazin pa je posebna izdaja, posvečena temu, da nekajkrat na leto kakovostno in temeljito predstavi teme, ki so s hrano tudi povezane, niso pa nujno – recepti. Teh smo v dveh desetletjih namreč zbrali nekaj tisoč in nam jih ne manjka, čeprav s svojo uporabnostjo, poljudnostjo in hkrati strokovnostjo ostajajo srž priloge in portala.

V prvi izdaji OK magazina smo se spraševali, kaj bi dobili, če bi v isti lonec dali hrano – in kulturo. Seveda, navdihnila nas je letošnja evropska prestolnica kulture, še bolj pa spoznanje, da se v to, kaj in kako jemo, steka tudi veliko ustvarjalnosti, ki ni samo kuharska, veliko zgodovine, tradicije ...

Ok za vas.
Ok za vas.

Za prvo izdajo so besedila prispevali številni priljubljeni avtorji, tako da pričakujte kar nekaj duha v teh člankih, ni pa branje tako zahtevno, da revije, ki obsega sicer krepkih 160 strani, ne bi mogli vzeti s seboj na plažo, na primer.

 

V prvem OK magazinu pa vas čaka:

  • Kofetarica vs. Mona Liza: Katera je zanimivejša?
  • Hrana s slik Narodne galerije
  • Kam iti, kaj jesti, kaj piti: Gorici
  • Meta Wraber: Hrana je motiv, ki se mu je težko upreti
  • Suzan Gabrijan: Trenutno smo »golaž-vampi mešano«
  • Žare Kerin: Preprosto, včasih malce vijugasto, posuto z rdečimi pikami
  • Ko se gastronomija in dizajn srečata v hotelu
  • En dan v mestu: Ljubljana, Maribor, Celje, Kamnik, Koper, Kranj
  • Nož, hrbtenica kuhinje
  • Keramika: Petnajst minut s chefom in dvesto ur v delavnici
  • Glasba v restavracijah: Ne sedet' na ušesih!
  • Iz avtobiografije Ane Roš: Štiri nune, Joker in motorist
  • Huda pokušnja! Srkamo vino in se napijemo poezije
  • Ivan Volarič Feo: Kako se na etiketi znajde poezija
  • Svetlana Slapšak: Dubajska čokolada kot vera v inovacijo in modo
  • Prehranska kultura: Naše slastne posebnosti (z recepti!)
  • Nedeljsko kosilo: Žena, prihajam domov in sanjam o juhi
  • Stavbna dediščina: Gremo in jemo: kulinarika v zanimivih slovenskih stavbah
  • Hrabroslav Perger: Igranje z lepoto in ognjem
  • Etnologija: Vzorci, ki v nas nekaj prebudijo
  • Živa dediščina: Štirje vogali Hiše obujenih znanj

OK magazin.
OK magazin.

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine