Predstavitvena informacija

Hamo je ni imel, zdaj jo pa ima!

To poletje se je zgodil nepozaben preobrat, ko je Rudi Bučar povabil Matevža Šaleharja - Hama na špil v Istro.
Fotografija: FOTO: Vinakoper
Odpri galerijo
FOTO: Vinakoper

To, da glasbenika koncertirata skupaj, ni novost, a da Hamo zaradi tega dejstva odpre svoje srce – in vanj spusti Istro, pa že je. Spremljali smo ju na poti, dogajanje, polno preobratov in zapletov, pa je zapisano v kratki spletni odisejadi v petih epizodah.

Vse se je začelo z zgodnjim jutranjim klicem po domofonu: »Oj, dej, pridi dol.« Po ljubljansko uglašena kitara, še zaspan Hamo in zaleta poln Rudi so se stlačili v starega spačka in odleteli kur šajeta …

Kako najdeš Istro v sebi

Rudi je prepričan, da se začne s pozornostjo do narave, zato je treba najprej do istrskega Triglava. Po res zabavnih zapletih, v katerih prideta do izraza ljubljanska flegmatičnost (ali je to pač čemernost?) in istrska iznajdljivost, glavno besedo pa prevzame glasba, za hip Hamo le začuti Istro v sebi.

Kako do tega premika pride in zakaj je vanj vpleten refošk by Vinakoper, odkrijte sami v spletni odisejadi v petih epizodah Istra v tebi.

V tem popoletnem času se boste morda tudi sami prepoznali v točki, ko se Hamo nauči šrajat prou lepo.

Zaključka odisejade vam ne bomo izdali, naj pa le namignemo, da se zgodi v tihem, temačnem prostoru, kjer počivajo najbolj žlahtne kapljice slovenske Istre. Kjer se skrbno čuva tradicija in kjer Rudijev in Hamov glas dobita posebno mehkobo. Garantiramo, v zadnji epizodi se vam bodo naježile dlake.

Priporočamo – ob kozarčku refoška by Vinakoper

Kaj pravite, torej? Bi šli po isti poti? V teh zadnjih toplih dneh ujeli vonj po morju, slani veter in toplo sonce, z vsem svojim temperamentom? Istrskim temperamentom. Bi tudi vi prebudili Istro v sebi?

Mimogrede, refošk by Vinakoper naj ima pri tem tudi kaj besede. Dobite ga v poslovalnicah Vinakoper v Ljubljani, Ilirski Bistrici in seveda v Vinskem butiku na Šmarski cesti 1 v Kopru. Odprti so vsak dan od ponedeljka do petka med 8.30 in 19. uro ter ob sobotah med 8. in 13. uro. 

Lahko pa jih tudi pokličete – kaj ni lepu ćet istrijanščino v živo?


»Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!«

Naročnik oglasne vsebine je Vinakoper