Čustven Harry in nasmejana Meghan sta rekla »da« (FOTO, VIDEO)

V kapeli sv. Jurija v Windsorju sta se pred okoli 600 svati poročila britanski princ Harry in Meghan Markle.
Fotografija: Poljub sta si izmenjala tudi med vožnjo s kočijo po Windsorju. FOTO: Yui Mok/Ap
Odpri galerijo
Poljub sta si izmenjala tudi med vožnjo s kočijo po Windsorju. FOTO: Yui Mok/Ap

​»Videti si čudovita. Pogrešal sem te,« je Harry zašepetal svoji nevesti, ko jo je njegov oče princ Charles pripeljal pred oltar in jo je prvič videl v poročni obleki. »Hvala, oče,« se je zahvalil Charlesu, ki je vskočil, ko je pred dnevi nevestin oče odpovedal udeležbo na poroki.Harry je bil vidno čustven, solze pa so se spremenile v smeh, ko si je par izmenjal poročne zaobljube. Obljubila sta si, da se bosta ​»ljubila in cenila« dokler ju ​»smrt ne bo ločila« in si izmenjala poročna prstana. »Vzamem,« sta si še obljubila in se nasmejala, ko je bilo izpred kapele slišati navdušenje množice, ko je princ svoji izbranki obljubil večno zvestobo. Canterburyjski nadškof Justin Welby, ki je vodil poročni obred, je ženina in nevesto naslavljal kot Harry in Meghan in ne z njunima krstnima imenoma Henry in Rachel.Potek poroke:

20.00 – Večerni sprejem je gostil princ Charles v rezidenci Frogmore. Harry in Meghan je javnost na kratko lahko videla, ko sta se iz Windsorja odpeljala na večerjo. Meghan je nosila obleko oblikovalke Stelle McCartney.

14:06 - Mladoporočenca sta si na vrhu zahodnih stopnic pred kapelo izmenjala prvi poročni poljub, nato pa se s kočijo podala na procesijo po Windsorju, ki je trajala približno 25 minut. Sledilo je kosilo, ki ga je gostila kraljica.14.03 - Poročni obred se je končal s pesmijo God Save the Queen. Mladoporočenca sta se izpred oltarja podala proti izhodu.

13.25 - Britanski gospel pevski zbor je zapel Stand by me. Nagovor, v katerem je poudaril pomen ljubezni, je imel ameriški pridigar Michel Curry iz episkopalske cerkve.

13.05 – Začel se je poročni obred - s petminutno zamudo.

13.00 – V zadnjem trenutku je pred kapelo v avtomobilu prispela nevesta, ki je v kapelo vstopila sama, sredi kapele pa jo je čakal princ Charles in jo pospremil do oltarja. Princ Harry je deloval nekoliko nervozen, Meghan pa je nasmejana do ušes.

12.57 - Prispele so deklice, ki bodo nosile rože, med njimi princesa Charlotte, ki jo je za roko držala njena mati Kate Middleton.

12.55 – Po protokolu je kot zadnja članica kraljeve družine prispela kraljica Elizabeta II.

12.53 - pred kapelo je prispela mama neveste Doria Ragland, takoj za njo princ Charles z ženo Camillo.

12.35 – Princ Harry in njegova poročna priča, njegov brat William, sta se pripeljala pred Windsorski grad in se peš podala proti zahodnimi stopnicami kapele sv. Jurija.

12.20 - Nevesta Meghan Markle se je skupaj s svojo mamo v Rolls Roycu odpeljala proti kapeli sv. Jurija.

12.15 – Na prizorišče poroke so začeli prihajati člani kraljeve družine. 10.30 – Začeli so prihajati poročni gostje, ki se zbirajo ob okroglem stolpu, nato pa vstopajo v kapelo sv. Jurija skozi južna vrata. Na poroki je tudi Elton John, a ni znano, ali bo pel med obredom ali pa med sprejemom v Windsorskem gradu. Pevec se je udeležil tudi poroke princa Williama leta 2011, a takrat ni pel.10.00 – Na območju Windsorskega gradu so se začeli zbirati člani javnosti, ki so povabljeni, da si ogledajo poroko na prizorišču.

Šesti v vrsti za britanski prestol, 33-letni Harry, in njegova izbranka, 36-letna (nekdanja) igralka, sta noč pred poroko v Windsorskem gradu preživela ločeno. Ko bosta poročena, se ne bosta takoj odpravila na medene tedne. Prej bosta prvič v vlogi zakoncev opravila nekaj kraljevskih dolžnosti.

Komentarji: