Donald Trump in Kim Kardashian proti Švedski

Ameriško nezadovoljstvo s švedskim premierom zaradi aretacije raperja A$AP Rockyja.
 
Fotografija: Kim Kardashian med junijskim nastopom s predsednikom Donaldom Trumpom. FOTO: Kevin Lamarque/Reuters
Odpri galerijo
Kim Kardashian med junijskim nastopom s predsednikom Donaldom Trumpom. FOTO: Kevin Lamarque/Reuters

New York – Predsednik švedske vlade Stefan Löfven je zelo razočaral ameriškega predsednika Donalda Trumpa, predmet spora pa je ameriški državljan z imenom Rakim Athelaston Mayers, bolj znan kot A$AP Rocky. Tridesetletni raperski zvezdnik je zaradi pretepa že skoraj mesec dni v švedskem zaporu, zanj pa se zavzema sama Kim Kardashian, »medijska osebnost«, ki ima s svojim možem Kanyem Westom pogosto dostop do republikanskega prvaka ZDA.

Kim Kardashian je bila v Beli hiši tudi v četrtek, že prej pa je na družbenih omrežjih izrazila nezadovoljstvo s švedskim premierom Stefanom Löfvenom. Tudi predsednik Trump je tvital o razočaranju, ker švedski voditelj še ni ukrepal. »Švedska je pustila na cedilu našo afriško ameriško skupnost. Gledal sem posnetke A$AP Rockyja in zasledovali ter šikanirali so ga zdraharji. Obravnavajte Američane pošteno! #FreeRocky«

Trump dodaja, da so že toliko naredili za Švedsko, v nasprotni smeri pa to ne deluje. Sploh pa bi se morala Švedska osredotočiti na svoje resnične težave s kriminalom. »Vrnite A$AP Rockyju svobodo!« Kardashianova in Trump zahtevata izpustitev proti kavciji.
Raper ASAP Rocky. FOTO: Angela Weiss/AFP
Raper ASAP Rocky. FOTO: Angela Weiss/AFP


Švedska javnost je ogorčena, da se ameriški predsednik vmešava v njihov pravosodni sistem, saj je po presoji tožilca, da ni šlo le za samoobrambo, proces napovedan že za prihodnji teden. A$AP Rocky pa v svojih medijskih sporočilih poudarja, da so njega in njegovega varnostnika napadalci zasledovali, če ga bo sodišče prepoznalo za krivega nasilnega napada, pa mu grozi do dve leti zapora.
Kalifornijska medijska osebnost v elementu. FOTO: Mario Anzuoni/Reuters
Kalifornijska medijska osebnost v elementu. FOTO: Mario Anzuoni/Reuters


Opazovalci niso pozabili poudariti, da se je raperjeva zagovornica z znamenitimi oblinami v Belo hišo odpravila v hlačnem kostumu barve kože in s tesno oprijeto majico. Kim Kardashian je dan pred tem v sklopu svoje kampanje »Projekt pravičnost« obiskala zapor v ameriški prestolnici, saj gre medijska osebnost, ki je zaslovela po objavi posnetka spolnega akta z nekdanjim fantom, po sledeh svojega očeta Roberta, odvetnika O. J. Simpsona, ki je bil obtožen umora. Da bi se lažje zavzemala za reforme ameriškega kazenskega sistema, ki po njenem prepričanju povzroča številne krivice temnopoltim obsojencem, se v kalifornijski odvetniški pisarni uči za odvetnico. Za raperja A$AP Rockyja, ki je moral odpovedati vrsto koncertov svoje evropske turneje, pa se ne zavzema le ona, ampak tudi Sean »Diddy« Combs, Nicki Minaj, Justin Bieber – in prva dama ZDA Melania Trump.
Švedski premier Stefan Lofven. FOTO: TT News Agency, Reuters
Švedski premier Stefan Lofven. FOTO: TT News Agency, Reuters

 

Preberite še:

Komentarji: