Družina razkrila, zakaj je umrl Avicii

Svetovno znani DJ je umrl 20. aprila v Omanu.
Fotografija: Aviciijeva smrt je pretresla njegovo družino in oboževalce. FOTO: AP
Odpri galerijo
Aviciijeva smrt je pretresla njegovo družino in oboževalce. FOTO: AP

V izjavi, ki jo je v javnost poslala družina pokojnega 28-letnega DJ Aviciija, katerega pravo ime je bilo Tim Bergling, je njegova družina potrdila, da je glasbenik storil samomor. Družina je razkrila še, da je Avicii napisal poslovilno pismo.

»Naš ljubljeni Tim je bil iskalec, krhka umetniška duša, ki je iskala odgovore na eksistencialna vprašanja. Perfekcionost, ki je preveč nastopal, potoval in delal tako trdo s tempom, ki je vodil v zelo velik stres. Ko je končal turnejo, je želel v življenju najti ravnovesje, da bi bil srečen in bi lahko delal tisto, kar je imel najraje - glasbo... Ni mogel več nadaljevati. Želel je najti mir«. Njegova starša sta še pred tem dejala, da njun sin »ni bil narejen za mašinerijo, v kateri je pristal«.

Avicii se je boril s številnimi demoni. V preteklosti se je zdravil zaradi zlorabe drog in alkohola, imel je težave tudi z zdravjem.

V javnosti se je pojavil posnetek, del dokumentarca o njegovem življenju, narejen šest mesecev pred Aviciijevo smrtjo, na katerem Šved komaj drži oči odprte. Na posnetku Avicii prizna, da bo »kmalu umrl«, če ne bo prekinil nenehnih turnej, saj je zelo natrpan urnik terjal svoj davek.

Komentarji: