Meghan izbrala brezčasno eleganco (FOTO)

Nevesta princa Harryja Meghan Markle je za svojo poroko izbrala obleko čistih linij z dolgimi rokavi in dolgo vlečko.
Fotografija: Meghan Markle na stopnicah kapele sv. Jurija. FOTO: Pool/Reuters
Odpri galerijo
Meghan Markle na stopnicah kapele sv. Jurija. FOTO: Pool/Reuters

Presrečna Meghan je sijala, ko je na poroki nosila obleko britanske oblikovalke Clare Waight Keller, so sporočili iz Kensingtonske palače. Clare Waight Keller je lani postala prva ženska umetnostna direktorica francoske modne hiše Givenchy.

»Potem ko je v začetku leta Meghan spoznala gospo Waight Keller se je odločila, da bo sodelovala z njo zaradi njene brezčasne in elegantne estetike, popolnega krojenja in sproščenega obnašanja. Gospodična Markle je prav tako želela poudariti uspeh vodilnega britanskega talenta,« so pojasnili iz Kensingtonske palače in dodali, da je Meghan sodelovala z modno oblikovalko pri oblikovanju obleke. »Obleka uteleša brezčasno minimalistično eleganco,« so zatrdili.Obleka je iz svile, medtem ko je tančico na Meghanini glavi držala tiara kraljice Mary iz leta 1932. Tiaro je Meghan posodila kraljica Elizabeta II. Na tančici so bile upodobljene rastline, ki predstavljajo vseh 53 držav britanskega Commonwealtha.

Poročni šopek je bil med drugim sestavljen iz spominčic, ki so bile najljubše cvetlice preminule princese Diane, šmarnic, jasmina, mirte in dišečega grahorja. Nekatere rože za Meghanin šopek je dan pred poroko na vrtu Kensingtonske palače nabral princ Harry.

Komentarji: