Na Evroviziji tudi Madame X

Ugibanja o tem, ali bo tudi Madonna nastopila na Evroviziji, so se prvič pojavila na začetku tedna, ko je pevka  izdala novo uspešnico Medellín.
Fotografija: Madonna Louise Veronica Ciccone se je rodila leta 1958 italijanskim priseljencem v ZDA. FOTO: Lucas Jackson/Reuters
Odpri galerijo
Madonna Louise Veronica Ciccone se je rodila leta 1958 italijanskim priseljencem v ZDA. FOTO: Lucas Jackson/Reuters

Ameriška kantavtorica Madonna (60) naj bi na finalu Evrovizije zapela glasbeno uspešnico Like a Prayer, so poročali izraelski mediji. Čeprav njene udeležbe še niso uradno potrdili, je novica dvignila veliko prahu. Angleški rock glasbenik in soustanovitelj skupine Pink Floyd Roger Waters je poslal odprto pismo pevki, v katerem jo je zaradi izraelskih vojnih zločinov nad palestinskim prebivalstvom pozval k bojkotu dogodka. Ugibanja o tem, ali bo nastopila na Evroviziji, so se prvič pojavila na začetku tedna, ko je Madonna izdala novo uspešnico Medellín. Po poročanju izraelskega spletnega portala Walla! bo glasbenica na Evroviziji zapela še eno pesem iz njenega napovedanega albuma Madame X.

Zvezdnica je pop rock album Like a Prayer izdala leta 1989, kmalu zatem pa se je uveljavila kot uspešna glasbena umetnica. Videospot, v katerem raziskuje vero, romantično ljubezen in rasno identiteto v ZDA, je bil sprva sporen – zaradi vsebine ga je obsodil tudi Vatikan.V zadnjih tednih je Madonna oboževalcem na družabnih omrežjih večkrat namignila, da pripravlja nov studijski projekt, v nedeljo pa je z njimi na instagramu delila video, v katerem napoveduje, da bo novemu albumu nadela naslov Madame X. V videu tudi nastopa kot skrivnostna madame, tajna agentka, ki lahko prevzame različne identitete.

Madonna Louise Veronica Ciccone se je rodila leta 1958 italijanskim priseljencem v ZDA. Pri dvajsetih je odšla v New York, sledilo je obdobje, ko je plesala in pela v disko klubih po ZDA in Evropi. Leta 1982 je podpisala prvo pogodbo in leta 1983 izdala prvenec Madonna. Prodor na svetovno sceno ji je uspel z drugim albumom Like a Virgin leta 1984.

Preberite še:

Komentarji: