Na odprtju svetovnega prvenstva bo pel Robbie Williams

Na slovesnem odprtju bo spregovoril tudi nekdanji brazilski zvezdnik Ronaldo.
Fotografija: Glasbenik Robbie Williams je tudi nogometni navdušenec. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Glasbenik Robbie Williams je tudi nogometni navdušenec. FOTO: AFP

Moskva – Na slovesnem odprtju svetovnega nogometnega prvenstva ta četrtek bo glavni zvezdnik britanski pevec Robbie Williams. »To so bile moje otroške sanje,« je ob tem dejal 44-letni Williams, ki bo imel ob sebi rusko sopranistko Aido Garifullino, »enega najmlajših in najbolj prepoznavnih glasov Rusije«, so zapisali organizatorji.


 

To bo neponovljiv šov


»Veliko stvari sem počel v življenju, a odpreti svetovno nogometno prvenstvo pred 80.000 ljudmi na stadionu in milijoni pred TV-zasloni je nekaj, kar sem sanjal kot otrok. Srečen sem in nestrpno čakam ta nastop. To bo neponovljiv šov,« je dejal Williams, ki je imel pred leti kar nekaj težav z ruskimi oblastmi.

Objavil je pesem z naslovom Party like a Russian (Zabavaj se kot Rus), v kateri se norčuje iz Rusov in njihovih voditeljev. Williams se je nato opravičil in dejal, da se lirika ne nanaša na predsednika Vladimirja Putina, Rusom pa se je dokončno odkupil lani, ko je v neki televizijski oddaji dejal, da bi rad zastopal Rusijo na evroviziji.
 

Vedno nekaj posebnega


Na slovesnem odprtju, ki se bo začelo pol ure pred prvo tekmo mundiala med Rusijo in Saudsko Arabijo ob 17. uri, bo spregovoril tudi nekdanji brazilski zvezdnik Ronaldo, znan tudi pod vzdevkom O Fenomeno.

»Prva tekma svetovnega prvenstva je vedno nekaj posebnega. To je trenutek, ko ugotoviš, da se končno začenja to, kar si čakal štiri leta,« je dejal svetovni prvak v letih 1994 in 2002.

Komentarji: