Največja ulična zabava v Evropi

Karneval Notting Hill v Londonu je največji latinsko-ameriški karneval izven latinske Amerike in hkrati tudi največji karneval v Evropi.
Fotografija: FOTO: Daniel Leal-olivas/AFP
Odpri galerijo
FOTO: Daniel Leal-olivas/AFP

Organizirajo ga vsako leto 26. avgusta na britanski državni praznik (Bank Holiday). V času karnevala ulice zahodnega Londona preplavijo bučne glasbene skupine, plesalci in plesalke v živobarvnih karibskih kostumih in stojnice s tipično karibsko hrano. Dan prej, v nedeljo, vsako leto organizirajo krajšo zabavo, glavna povorka, ki je potekala v ponedeljek, pa je trajala skoraj ves dan in se zaključila pozno ponoči z manjšimi zabavami na prostem in v klubih po zahodnem Londonu.

Notting Hill so prvič organizirali leta 1964. Takrat se je imenoval Trinidadski karneval in je privabil približno 500 obiskovalcev. Danes je na njem kar 50.000 nastopajočih, 40 potujočih in nepremičnih odrov z oglušujočimi zvočnimi sistemi in okoli tremi milijoni obiskovalci, torej več, kot je prebivalcev Slovenije!

Če si želite doživeti utrip največje ulične zabave v Evropi, se zazibati v karibskih ritmih in poskusiti latinsko-ameriške kulinarične specialitete, si 26. avgust označite na koledarjih in se takrat podajte v London.

Komentarji: