Pop princesa na poti v svobodo

Jamie Spears se je po trinjastih letih strinjal, da odstopi kot skrbnik njenega premoženja, in si že prizadeva, da skrbništvo preda drugemu.
Fotografija: FOTO: Valerie Macon/AFP
Odpri galerijo
FOTO: Valerie Macon/AFP

»To je zmaga za Britney in korak k njeni svobodi,« se je po informaciji o tem, da se je 69-letni Jamie Spears, oče pop zvezdnice, strinjal, da po trinajstih letih odstopi kot skrbnik njenega premoženja, odzval odvetnik 39-letne Britney Spears Mathews Rosengart. A odmevni sodni spor med očetom in hčerjo s tem še ni povsem zaključen.

Pomemben napredek v pevkinem prizadevanju za osvoboditev skrbništva s strani očeta, ki je trajalo od leta 2008, ko je bilo pod vprašaj postavljeno njeno duševno zdravje (trpela naj bi za psihičnimi težavami in živčnim zlomom), se je zgodil dva meseca po tem, ko je Britney Spears spregovorila na sodišču. Tedaj je pozvala h koncu kontroverznega dogovora zaradi katerega je trinajst let trpela zaradi finančnega, kariernega in zasebnega nadzora. Očeta, sicer zdravljenjega alkoholika, je 39-letnica med drugim obtožila, da ji je prepovedal uporabljati kontracepcijo in imeti še več otrok ter ji onemogočil, da bi se poročila. Sodišče je sicer v začetku julija njeno zahtevo zavrnilo. Britneyjinin apel sodišču, »svoje življenje hočem nazaj« je obkrožil ves svet.
 

Dokumenti za prenos skrbništva


Jamie Spears je vlogo skrbnika prevzel leta 2008, ko je Britney Spears imela težave v duševnem zdravju. FOTO: Valerie Macon/AFP
Jamie Spears je vlogo skrbnika prevzel leta 2008, ko je Britney Spears imela težave v duševnem zdravju. FOTO: Valerie Macon/AFP
Jamie Spears, ki se je pred trinajstimi leti ponujal kot rešitelj in varuh pred morebitnimi finančnimi predatorji nekdanje pop princese, ki je svoj glasbeni vrhunec doživela v začetku novega tisočletja, vse obtožbe še vedno zanika, od sodišča pa zahteva, da obtožbe preišče. »Četudi je Jamie Spears tarča neprestanih in nepravičnih napadov, se mu ta bitka s hčerjo, ki je postala zelo javna, ne zdi primerna in v njeno korist. Čeprav nasprotuje njeni zahtevi po odstranitvi skrbništva, bo Spears sodeloval s sodiščem in novim odvetnikom svoje hčere ter pripravil potrebne dokumente za prenos skrbništva na novo osebo,« je po poročanju tujih medijev pisalo v odzivu, ki ga je pripravil njegov odvetnik. A kot dodaja njegov odvetnik, bo pripravljen odstopiti, ko bo primeren čas, zadeva pa da naj bo urejena pred sodiščem. Zato še ni jasno, kdaj točno naj bi Jamie Spears sestopil kot skrbnik njenega okoli 60 milijonov vrednega premoženja.

Na to se je že odzval odvetnik pop zvezdnice Rosengart, ki je njenega očeta pozval, da odstopi takoj. Dodal je, »da se veselijo nadaljevanja intenzivne preiskave Jamieja Spearsa in drugih, ki so si v zadnjih 13 letih iz hčerinega premoženja prisvojili milijone dolarjev«.Sodna bitka glede skrbništva se je začela novembra lani in je bila ves čas deležna velike medijske pozornosti. Britney Spears je v zadnjih mesecih večkrat spregovorila pred sodiščem, v zadnjem pričanju, ki je bilo 14. julija, je dejala »da je tukaj, da se znebi očeta in njegovega nadzora ter ga obsoja zlorabe skrbništva … Vedno sem se zelo bala svojega očeta«. Med drugim je povedala, da so drugi vedno želeli, da bi se počutila, kot da je nora in da je morala proti svoji volji jemati zdravila, njene besede povzema Guardian. Glede teh obtožb pa je Jamie sum že zvalil na Jodi Montgomery, ki je prevzela nadzor nad njeno zdravstveno oskrbo. Tudi njena mama Lynne Spears pa je na lanskem pričanju pred sodiščem dejala, da je odnos med njeno hčerjo in očetom »zastrupljen« ter podprla zahtevo, da oče preneha biti njen skrbnik.

Preberite še:

Komentarji: