Princ Charles in Camilla v oldtimerju odkrivala Havano

Britanski princ je v havanskem parku Johna Lennona ob zvokih pesmi skupine The ­Beatles, ki so doneli iz bližnjega bara Yellow Submarine, občudoval razstavljene starodobnike.
Fotografija: Britanski princ Charles in njegova soproga Camilla sta se med obiskom Havane pozabavala s starodobniki. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Britanski princ Charles in njegova soproga Camilla sta se med obiskom Havane pozabavala s starodobniki. FOTO: Reuters

Britanski princ Charles, ki je s soprogo Camillo Parker Bowles na potovanju po karibskem otočju, se je med obiskom Kube pozabaval s starinskimi avtomobili. Teh je v deželi, ki je obubožala v desetletjih Castrove vladavine, na pretek, številni prebivalci se še vedno vozijo s cadillaci in chevroleti, ki so jih podedovali od prednikov. Sedemdesetletni princ Charles je v havanskem parku Johna Lennona ob zvokih pesmi skupine The ­Beatles, ki so doneli iz bližnjega bara Yellow Submarine, lahko občudoval razstavljene starodobnike. Bodoči britanski kralj je tudi sicer velik ljubitelj starih avtomobilov in ponosni lastnik starinskega aston martina DB5 volante, ki mu ga je za 21. rojstni dan podarila mama, kraljica Elizabeta II.

Britanski par se je že na prizorišče pripeljal v 66 let starem MG-ju, enem od najznamenitejših avtomobilov na Kubi. Lepotec je nekoč pripadal Stanleyju Fordhamu, nekdanjemu britanskemu veleposlaniku na Kubi. Kabriolet, ki so ga izdelali leta 1951, je menda uporabljal do leta 1957, dve leti pozneje pa se je začela kubanska revolucija. Avtomobil je nato desetletja razpadal v garaži, dokler ga ni pred osmimi leti odkril Eduardo Bermudez, lastnik ene od havanskih restavracij in glasbeni menedžer. Starodobniku pravi »moja ljubica«, v nakup in obnovo pa je vložil 44.000 evrov.

»To je čudovit avto. Neverjetno močne pospeške ima,« je povedal Charles radovednežem, ki so ga obkrožali, medtem ko je pomagal elegantno oblečeni soprogi izstopiti iz nizkega vozila. »Pa poskusite iz tega priti elegantno!« se je pošalila 71-letna vojvodinja.

Komentarji: