Kim Kardashian ​vložil tudi uradno kandidaturo."/>

Raper Kanye West v boj za predsednika ZDA

Ne še jasno, ali je 43-letni zvezdnik in mož Kim Kardashian ​vložil tudi uradno kandidaturo.
Fotografija: Raper Kanye West je že bil v ovalni pisarni, sicer le kot gost pri predsedniku države Donaldu Trumpu. FOTO: Sebastian Smith/AFP
Odpri galerijo
Raper Kanye West je že bil v ovalni pisarni, sicer le kot gost pri predsedniku države Donaldu Trumpu. FOTO: Sebastian Smith/AFP

Na ameriški Dan neodvisnosti je raper Kanye West prek twitterja naznanil, da se bo podal v boj za predsedniško mesto.

»Zdaj moramo uresničiti obljubo Ameriki z zaupanjem v boga, poenotili bomo našo vizijo in gradili svojo prihodnost. Kandidiram za predsednika ZDA,« je zapisal West, ki sicer velja za podpornika aktualnega predsednika Donalda Trumpa.

Njegova žena Kim Kardashian West je na tvit odgovorila z ameriško zastavo.

Guardian ob tem izpostavlja, da ni jasno, ali je 43-letni zvezdnik vložil tudi uradno kandidaturo, ali je svojo namero le sporočil javnosti. A če bi mu naskok na predsedniško mesto uspel, potem bi bila Kim Kardashian West prva dama Amerike.


​​Ob Trumpu se je počutil kot Superman


Zakonca West sta Trumpa obiskala leta 2018, mediji pa poročajo, da gre za eno bizarnejših srečanj. Na obisku naj bi razpravljala o reformi zaporniškega sistema, Kayne West pa je nosil čepico Naredimo Ameriko spet veliko. Uporabljal je tudi vulgarne besede, na koncu pa izjavil, da se je ob Trumpu počutil kot Superman.

Na vprašanje, ali bi West bil lahko predsednik države, pa je Trump odvrnil, da bi lahko bil. Raper pa je dodal, da šele po letu 2024. A se je, tako kaže, zdaj premislil, saj je napovedal kandidaturo že za letošnje volitve.

Komentarji: