Britanski premier Boris Johnson dobil šestega otroka

Njegova zaročenka Carrie Symonds je danes zjutraj v eni od londonskih bolnišnic rodila sina.
Fotografija: Zanjo prvi otrok, zanj šesti.
 
Odpri galerijo
Zanjo prvi otrok, zanj šesti.  

Zaročenka britanskega premierja Borisa Johnsona Carrie Symonds je danes zjutraj v eni od londonskih bolnišnic rodila sina. »Mama in otrok sta zelo dobro « je povedala tiskovna predstavnica, par pa je posredoval novico »o zdravem dečku navsezgodaj zjutraj«, skupaj z zahvalo »fantastičnemu« bolnišničnemu osebju.

55-letni Johnson je bil navzoč pri porodu. Z 32-letno Symondsovo sta par od leta 2018, da pričakujeta otroka in načrtujeta poroko, sta sporočila marca. Današnje rojstvo je sicer presenečenje, saj naj bi se otrok rodil kasneje, navaja francoska tiskovna agencija AFP.


Po bolniški


Johnson se je v ponedeljek prvič po treh tednih vrnil na Downing Street, potem ko je okreval po okužbi z novim koronavirusom, zaradi česar je bil tudi en teden v bolnišnici. Simptome covida-19 je imela tudi njegova zaročenka.

Boris Johnson je bil poročen dvakrat in tudi dvakrat ločen. Z drugo ženo imata štiri otroke.

Premier je pred časom namigoval, da namerava izkoristiti očetovski dopust, čeprav zdaj ni znano, ali njegova odločitev ostaja nespremenjena kljub pandemiji, ki je tako kot ostali svet prizadela tudi Veliko Britanijo. Par je prejel številne čestitke iz političnega sveta, premierjev oče Stanley pa je dejal, da je popolnoma navdušen nad rojstvom novega vnuka.


Prva neporočena stanovalca


Boris Johnson in njegova partnerka Carrie Symonds sta že z vselitvijo na Downing Street ­nanizala nekaj mejnikov. Sta prva neporočena stanovalca v ­rezidenci britanskega ministrskega predsednika v zgodovini. Pri številu potomcev so mediji znova malce zlobni, njegovi pretekli zakonski zvezi so namreč pretresale številne afere. Če se bosta s Symondsovo poročila, bo Johnson tudi prvi premier v 250 letih, ki se bo poročil v času, ko je na čelu vlade. Symondsova, nekdanja predstavnica za odnose z javnostjo konservativcev, se ni veliko pojavljala v javnosti, odkar se je preselila v rezidenco britanskega predsednika vlade. Je goreča zagovornica varovanja okolja, lani pa je par iz zavetišča posvojil terierja.

Štorklja je Downing Street nazadnje obiskala leta 2010, ko se je tedanjemu premieru Davidu Cameronu in njegovi ženi Samanthi rodila hčerka Florence Rose Endellion.
Štorklja je Downing Street nazadnje obiskala leta 2010, ko se je tedanjemu premieru Davidu Cameronu in njegovi ženi Samanthi rodila hčerka Florence Rose Endellion.

Komentarji: