Jacinda Ardern o prstanu na sredincu

Novozelandska premierka je javnosti končno razkrila, kdo je koga zaprosil za roko in kako se je to zgodilo.
Fotografija: Jacinda Ardern in Clark Gaylord še nista razkrila datuma poroke. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Jacinda Ardern in Clark Gaylord še nista razkrila datuma poroke. FOTO: AFP

Novozelandska premierka Jacinda Ardern, ki se je med velikonočnimi prazniki zaročila, je vendarle razkrila nekaj podrobnosti o dogodku, ki vznemirja javnost. Kot je dejala, jo je njen dolgoletni partner Clark Gaylord zelo presenetil, ko jo je zaprosil za roko.

Gayford, ki si kruh služi kot tv-voditelj, je 38-letno partnerko med prazniki odpeljal na lokacijo »s čudovitimi razgledi«, na hrib Mokotahi na polotoku Mahia, a si popolne zasebnosti nista mogla zagotoviti, saj so ju spremljali varnostniki in nekaj lokalcev. Tam jo je 41-letnik zaprosil za roko s prstanom njegove babice, a ker ji je bil prevelik, ga je nataknila na sredinec, ravno to podrobnost pa so opazili novinarji med dogodkom prejšnji petek. »To ne pomeni, da sem poskušala prikriti novico o zaroki. Preprosto je prevelik za prstanec, zato ga nosim na sredincu,« je še pojasnila. Datuma poroke še nista določila.

Takole sta Jacinda Ardern in Clarke Gayford pred dobrim letom oznanila, da pričakujeta otroka. FOTO: AFP
Takole sta Jacinda Ardern in Clarke Gayford pred dobrim letom oznanila, da pričakujeta otroka. FOTO: AFP

 

Malo je podobnih primerov


Jacinda Ardern je lani postala prva ženska po pokojni pakistanski premier­ki Benazir Buto, ki je rodila med vodenjem države. Junija lani rojeno hčerko sta s partnerjem poimenovala Neve Te Aroha; Neve je angleška različica irskega imena Niamh in pomeni bister, Aroha je maorska beseda za ljubezen, Te Aroha pa gora v Kaimai Rangeu, ki se nahaja v bližini materinega rojstnega mesta Morrinsville.

Marljiva premierka iz laburistične stranke si je vzela le šest tednov materinskega dopusta, zato za njuno, danes desetmesečno hčerko zaradi mamine odgovorne službe že ves čas pretežno skrbi bodoči mož. Njuna poroka ne bo nič manj redek dogodek, kot je bilo premierkino materinstvo. Zadnji voditelj, ki se je poročil med vladanjem, je bil nekdanji francoski predsednik Nicolas Sarkozy; pred enajstimi leti vzel za ženo francosko manekenko Carlo Bruni.

Po tem, ko so novozelandsko premierko opazili z zaročnim prstanom, je bilo osrednje vprašanje, kdo je zaprosil koga. Pri razlagi so se mediji tako opirali na njeno izjavo med obiskom Londona. Takrat je dejala, da je partnerja pripravljena zaprositi za roko. »Absolutno, sem feministka,« je poudarila, »a si kljub vsemu želim, da bi se tudi on obremenjeval s tem vprašanjem.«

Komentarji: