Po inavguraciji spletni hit postale Berniejeve volnene rokavice

Mnogi so se sprva norčevali iz njegov volnenih rokavic, a se je kasneje izkazalo, da za njimi stoji lepa zgodba, ki vključuje tradicijo Vermonta.
Fotografija: Nekdanji kandidat za predsedniško bitko Bernie Sanders na zaprisegi 46. predsednika ZDA. FOTO: Brendan Smialowski/AFP
Odpri galerijo
Nekdanji kandidat za predsedniško bitko Bernie Sanders na zaprisegi 46. predsednika ZDA. FOTO: Brendan Smialowski/AFP

Inavguracija 46. ameriškega predsednika je mimo, a Američani ne bi bili Američani, če ne bi iz najbolj zanimivih in posrečenih trenutkov na družbenih omrežjih spletli oziroma objavili najbolj posrečenih trenutkov. Vrhunec zaprisege Joeja Bidna je bil seveda njegov uradni govor, spravljiv in umirjen, novi predsednik je z njim navdušil ljudi po vsem svetu. Lady Gaga je zapela državno himno, podpredsednica Kamala Harris pa je zaprisegla kot prva podpredsednica v zgodovini ZDA. V zaodrju pa je bil – Bernie. 

Najbolj slavne rokavice ta hip. FOTO: Jonathan Ernst/Reuters
Najbolj slavne rokavice ta hip. FOTO: Jonathan Ernst/Reuters


Senator Vermonta Bernie Sanders je postal pravi spletni hit, potem ko so ga kamere ujele, kako skorajda zdolgočaseno v mrzlem vremenu sedi in čaka na inavguracijo. Mnogi so se, kot poroča BBC, sprva norčevali iz njegov volnenih rokavic, a se je kasneje izkazalo, da za njimi stoji lepa zgodba. Spletla jih je namreč učiteljica Jen Ellis, ki plete puloverje z uporabo stare volne in recikliranih plastičnih steklenic. Ellisova je bila že lani presenečena, ko je videla, da Sanders njene ročno izdelane rokavice redno nosi med predsedniško kampanjo. 

Sanders je sicer nekdanji izzivalec Joeja Bidna na predizboru demokratov za predsedniškega kandidata in bi moral biti zato na inavguraciji najbrž precej slabe volje. A je gospod izkušen politični maček in gre njegov izraz na obrazu verjetno pripisati nizkim temperaturam v Washingtonu. So pa spletni uporabniki njegove grimase hitro izkoristili za številne bolj ali manj smešne gife in meme na twitterju. Ena izmed najbolj posrečenih vključuje tudi slovensko košarkarsko zvezdo Luko DončićaPo besedah Sandersove soproge Jane O'Meare Sanders je tudi moževa jakna povezana s tradicijo Vermonta. Podjetje, ki izdeluje snežne deske, je namreč izdelalo omejeno izdajo plašča, ki nosi na hrbtni strani obraz senatorja. Senatorju so enega podarili – vendar brez všitega njegovega obličja. 

Preberite še:

Komentarji: