Namiga prireditev: O majhni Anici in Knjiga zbližuje

Premiera lutkovne predstave v Velenju in nova muzejska knjižnica v Bistri.
Fotografija: O majhni Anici Foto arhiv Lutkovno gledališče Velenje
 
Odpri galerijo
O majhni Anici Foto arhiv Lutkovno gledališče Velenje  

Sobota, 18. julija


ZA OTROKE

 

O majhni Anici


Travnik pri Domu kulture Velenje, ob 10. uri

Najmlajši otroci si bodo danes lako premierno ogledali lutkovno predstavo O majhni Anici. Izredno domiselna, igriva knjiga Lilla Anna švedskega para Inger in Lasseja Sandbergov iz leta 1972 pripoveduje o deklici Anici, ki ima na svet – ker je sama še majhen otrok – zelo poseben, radoveden pogled. Nekega dne izgubi svojo najljubšo igračo, rumeno žogico. Poda se v svet, da bi jo našla, in med iskanjem z začudenjem ugotovi, čemu vsemu je njena žoga podobna. Svet je tako zabaven!

Predstava je lutkovno-igrana, raznobarvno-gibalna, zabavno-interaktivna, skratka – igriva. Primerna je za otroke od 1. do 4. leta starosti. V predstavi nastopata: Noemi Čop in Tajda Podvratnik.
KNJIGA
 

Knjiga zbližuje


Muzejski park Tehniškega muzeja Slovenije, Bistra pri Vrhniki, ob 15. uri

Tehniški muzej Bistra Foto Aleš Černivec
Tehniški muzej Bistra Foto Aleš Černivec


Med 15. in 18. uro vabijo na prireditev Knjiga zbližuje, ki jo prirejata Tehniški muzej Slovenije in Javna agencija za knjigo Republike Slovenije. Pripravili so novo muzejsko Knjižnico v paviljonu, delavnico za otroke in odrasle ter voden ogled Bistre. Ker bo dogodek posvečen knjigam, bodo dogajanje vsebinsko povezali z zgodovino pisanja, izdelovanja, tiskanja in pomena knjig.

Za obiskovalce bosta na tiskarskem oddelku na ogled dva prikaza: tiskanje na tiskarski stroj Tiegl in stavljenje črk,  za mlajše otroke pa bo v muzejskem parku potekala delavnica Odtisni plakatno črko. Vsako polno uro vabijo obiskovalce tudi na umetnostno-zgodovinsko vodstvo, kjer bodo pokazali glavne arhitekturne in umetnostne znamenitosti Bistre, ki opozarjajo, da je bila nekoč namenjena samostanu. Spoznali boste utrinke iz njene zgodovine, polne vzponov in padcev.
 

Komentarji: