Namigi prireditev: Ana Kravanja & Samo Kutin, Filharmonija se vrača in Nina Čelhar: Osebna prebivališča

Svoja vrata odpirata Klub CD s Cankarjevimi torki in Slovenska filharmonija z Godalci Orkestra Slovenske filharmonije, odprli pa bodo tudi razstavo slik namišljenih krajin zunanjih in notranjih prostorov.
Fotografija: Ana Kravanja & Samo Kutin Foto Tit Brecelj
Odpri galerijo
Ana Kravanja & Samo Kutin Foto Tit Brecelj

Torek, 2. junijaGLASBA
 

Cankarjevi torki: Ana Kravanja & Samo Kutin


Cankarjev dom, Klub CD, Ljubljana, ob 20. uri

Klub CD v Cankarjevem domu bo znova oživel danes ob 20. uri, ko bosta nastopila Ana Kravanja in Samo Kutin, ki sta že vrsto let stalnica na kreativni slovenski glasbeni sceni – tisti, ki prekipeva od novih izraznih možnosti v poljih namišljene folklore, alternativnega rocka, eksperimentalne glasbe in svobodne improvizacije. V zadnjem času ju občinstvo nemara najbolj pozna kot dve tretjini (tudi mednarodno) čislanega benda Širom, znanega po sanjsko zveneči in žanrsko neujemljivi godbi.

Tokrat Ana in Samo ustvarjata v tandemu, pri katerem so v ospredju različni instrumenti, kot so hurdy-hurdy, brenkali tampura brač in čiftelija z akustičnimi resonatorji (Samo) ter viola, violina in glas (Ana).
GLASBA
 

Filharmonija se vrača


Slovenska filharmonija, Ljubljana, ob 19.30

Filharmonija se vrača Foto Janez Kotar
Filharmonija se vrača Foto Janez Kotar


Tudi Slovenska filharmonija bo pod določenimi pogoji odprla vrata za obiskovalce. Vstop bo prost, a število mest je omejeno. Obiskovalce vljudno prosijo, da v Slovensko filharmonijo vstopajo z lastnimi zaščitnimi maskami, upoštevajo predpisano medsebojno razdaljo ter sledijo navodilom osebja.

Danes bodo Godalci Orkestra Slovenske filharmonije s koncertnim mojstrom in snovalcem sporeda Miranom Kolblom izvedli Serenado za godala v E-duru, op. 22 Antonina Dvořáka in Drugo suito za godala Marijana Lipovšeka, jutri pa se bodo ob 19.30 predstavili Trobilci in tolkalci Orkestra Slovenske filharmonije.
RAZSTAVA
 

Nina Čelhar: Osebna prebivališča, Slike 2013 – 2020


MGML, Bežigrajska galerija 1, Ljubljana

Nina Čelhar: View, 2017, akril na platnu, 50 x 70 cm
Nina Čelhar: View, 2017, akril na platnu, 50 x 70 cm


V Bežigrajski galeriji 1 v Ljubljani bodo danes odprli razstavo slik postojnčanke Nine Čelhar, ki jih je ustvarila v obdobju 2013-2020.

Njena prepoznavna likovna govorica, ki jo srečujemo že vse od začetkov njenega ustvarjanja, so značilne namišljene krajine zunanjih in notranjih prostorov umirjenih barvitosti. Kakovostna bivališča govorijo o določenih razpoloženjih, ki jih skušajo spodbujati in vzdrževati pri svojih prebivalcih; vabijo nas k predočenemu obnašanju, ki ga v sebi utelešajo. Če nas neka stavba pritegne, je to zato, ker smo v njej, z materiali, oblikami in barvami, prepoznali vrednote, ki so nam blizu; ta zgradba predstavlja snovno vizijo naših osebnih idej. Razstava bo na ogled do 30. junija.
 

Komentarji: