Predstavitvena informacija

Pocrkljajte se z večernim ritualom, ki ogreje telo

Današnja družba ima do nas visoke zahteve. Narekuje nam, naj bomo vedno lepi, mladi, uspešni in polni energije. Kaj pa, ko se zatakne?
Fotografija: Živa Pogačnik je ustvarila hitri napitek, ki je vir mladosti in blaži utrujenost. FOTO: Aljoša Rebolj
Odpri galerijo
Živa Pogačnik je ustvarila hitri napitek, ki je vir mladosti in blaži utrujenost. FOTO: Aljoša Rebolj

Takrat postojmo, zadihajmo in pomislimo le na svoj naslednji korak. Ko je preteklost za nami in prihodnosti ne poznamo, je namreč vse, kar nam preostane, sedanji trenutek, z njim pa poteza, s katero sami ustvarjamo in tlakujemo svojo pot.

Čeprav se skrb zase v zadnjem času zdi modna muha, instantni trend, je to pravzaprav osnova, ki nam omogoča, da v svetu normalno funkcioniramo; imamo lep odnos s sabo in drugimi, poznamo svoje meje in si redno odmerjamo čas, namenjen polnjenju lastnih baterij. Pri tem pa lahko uporabimo še kak trik, ki bo to dodatno spodbudil.
 

Vir mladosti in energije

Slovenska podjetnica Živa Pogačnik, ki se je v projektu Štartaj, Slovenija predstavila s hitro pripravljenimi funkcionalnimi obroki Zivabowl, je pripravila mešanico za hitro pripravljen napitek, ki obogaten s kolagenom ohranja mladostni videz, oplemeniten z magnezijem, vitaminom B6 in vitaminom C pa pomaga pri preganjanju utrujenosti in izčrpanosti. Napitek s kurkumo in kozjim mlekom v prahu, ki zaradi vsebnosti začimb pogreje telo, je poimenovala Zlati vir mladosti. Poleg ajurvedskega učinka kurkume je kremasti napitek s ščepcem pikantnega ingverja v kombinaciji z bogato mlečno peno tako tudi doživetje za vaše brbončice.


Zazibajte se v prijeten spanec

Kozje mleko v prahu je Zlatemu viru mladosti dodano zato, ker maščobe povečajo pozitivne učinke kurkume. Za pripravo kremastega napitka pa potrebujete le vodo. Priporočljivo si ga je pripraviti zvečer – iz tega lahko ustvarite čisto svoj večerni ritual –, saj vas bo zaradi vsebnosti začimb prijetno pogrel, potešil vašo željo po sladkem, a brez dodanih sladkorjev, obenem pa zazibal v spanec.


 

Uravnotežena prehrana za več energije in dobro počutje

Živa od takrat, ko se je predstavila v projektu Štartaj, Slovenija, nadaljuje svoje poslanstvo, s katerim želi ljudi izobraziti o pravilni, uravnoteženi prehrani, iz katere bodo dobili več hranil, s tem pa tudi energije, ki bo blagodejno vplivala na njihovo počutje. Njen prvi izdelek Zivabowl je namreč nastal prav iz želje, da bi imela sama več energije za to, kar si želi v življenju početi. Ustanovitev podjetja ji je namreč prinesla veliko odgovornosti in neprespanih noči, ki pa si jih ni želela niti mogla privoščiti.
 

Večerni ritual, s katerim boste kos izzivom

Ker je spanec eden glavnih dejavnikov, ki vpliva na raven naše energije in razpoloženje, se je Živa vprašala, kako naj vzpostavi večerni ritual, ki bo človeka pripravil na izzive naslednjega dne. Po tem, ko je raziskovala ajurvedske učinke kurkume, je nastal Zlati vir mladosti za prijeten večerni ritual pitja pomirjujočega in sproščujočega »zlatega mleka«. Sama se ob tem ukvarja še s taj čijem. Ker se zelo zanima za ajurvedsko medicino oziroma filozofijo, je razvila tudi tako imenovani kurkuma latte, h kateremu je dodala še druge snovi, ki prispevajo k dobremu počutju.