Še ena iz Trumpovega kroga

Nepričakovan odhod osebne tajnice ameriškega predsednika
Fotografija: Westerhoutova v Trumpovi palači spremlja direktorico Roll-Royce Severne Amerike Marion C. Blakey. Foto Reuters Reuters
Odpri galerijo
Westerhoutova v Trumpovi palači spremlja direktorico Roll-Royce Severne Amerike Marion C. Blakey. Foto Reuters Reuters

Osebna tajnica ameriškega predsednika Madeleine Westerhout je dala odpoved, ker je novinarjem razkrila informacije o družini predsednika Donalda Trumpa, so poročali ameriški mediji. Westerhoutova se je za nepričakovan odhod odločila, ko je predsednik izvedel, da je med njegovimi nedavnimi delovnimi počitnicami v New Jerseyju z novinarji neuradno govorila o njegovi družini in dogajanju v Beli hiši.

Po poročanju medijev 28-letna Westerhoutova novinarjem ni dala jasno vedeti, da gre za neformalen pogovor, in eden od novinarjev je pogovor razkril. Njena pisarna stoji pred ovalno pisarno, ameriški mediji pa so jo označili za Trumpovo vratarico. Njegova osebna tajnica je bila od začetka predsednikovanja. Nekdanji predstavnik administracije je povedal, da sta imela s predsednikom tesne odnose, z razkrivanjem informacij o njegovi družini pa je prestopila »rdečo črto«, je poročal CNN.


Popolnoma lojalna


Westerhoutova, ki sicer ni bila na izpostavljenem položaju, je novo ime na dolgem seznamu članov Trumpove administracije, ki so odstopili, odkar je bil leta 2016 izvoljen za predsednika ZDA. Za Trumpa je začela delati leta 2016 še kot pomočnica Katie Walsh, vodje osebja nacionalnega komiteja republikanske stranke, in sicer je v Trumpovi stolpnici pričakala in spremljala pomembne goste.

Kmalu je postala del predsednikovega najožjega kroga sodelavcev, Trump jo je za Washington Post imenoval kar »skrivnost, ključ« do njega. Če si hotel govoriti z njim, nisi mogel mimo nje. Bila je menda ena redkih, ki ji je predsednik popolnoma zaupal. Popolnoma lojalna predsedniku in resnična vernica v njegovo politiko. Čeprav naj bi v noči Trumpove volilne zmage tudi jokala.

Komentarji: