Se nam obeta ponovitev osme sezone Igre prestolov?

Oboževalci Igre prestolov s peticijo zahtevajo ponovno snemanje zadnje sezone.
Fotografija: Jon Snow FOTO: HBO 
Odpri galerijo
Jon Snow FOTO: HBO 

Pred premiernim predvajanjem zadnjega dela kultne serije Igra prestolov, ki bo po ameriškem času izšel v večernih nedeljskih urah, v Evropi pa ob 3. uri zjutraj, je javnost na nogah.

Osma in poslednja sezona izjemno priljubljene znanstvenofantastične serije Igra prestolov, ki je nastajala pod okriljem ameriške televizijske hiše HBO, v javnosti buri duhove. Nepremišljeni zaključki lokov v seriji ključnih likov in različne scenaristične napake ter spodrsljaji na snemanju, kot je plastičen lonček za kavo, so razdvojili oboževalce. S peticijo zahtevajo ponovno snemanje zadnje sezone. 

Puščice nezadovoljstva oboževalci usmerjajo v ključna ustvarjalca serije Davida Benioffa in Daniela B. Weissa. Kritizirala ju je tudi ameriška filmska producentka Megan Ellison. Med drugim je dejala, da sta v manj kot dveh urah uničila 30-letno delo pisatelja Georgea R. R. Martina, ki je spisal epsko domišljijsko knjižno serijo Pesem ledu in ognja, po kateri je serija posneta, poroča STA.
 

Peticijo podpisalo že 300.000 ljudi


Peticijo, ki je v javnosti vzniknila že pred tednom dni, je največ ljudi podpisalo po petem, predzadnjem delu osme sezone. Prav omenjeni del, ki je bil v Evropi predvajan v ponedeljek, je glede na videne odzive najbolj razdvojil oboževalce. Do danes je poziv k predelavi zadnje sezone podprlo že skoraj 300.000 gorečih oboževalcev.
Pobudnik peticije, ki so jo objavili na spletni strani Change Dylan D., je ob izdaji peticije zapisal: »Serija si zasluži zadnjo sezono, ki bo imela smisel.«

Pod peticijo je možno prebrati tudi nekatere ostrejše graje: »David Benioff in D. B. Weiss sta se izkazala kot grozno nesposobna pisca, ko nimata virov (na primer knjig), iz katerih bi črpala.«

Nekateri oboževalci svoje nezadovoljstvo izkazujejo z bolj ali manj posrečenimi objavami na družbenih omrežjih:Komentarji: