TV namigi: Prepovedan Pakistan, Greh in Preverjeno

Utrdba radikalnega islama se skuša spremeniti, nadaljevanka o skupini mladeničev med epidemijo virusa, v oddaji Preverjeno pa tudi o odpravi na Mars.
Fotografija: Potovanje po prepovedanem Pakistanu Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Potovanje po prepovedanem Pakistanu Foto Tv Slo

Torek, 9. marcaPotovanje po prepovedanem Pakistanu: TV SLO 1 ob 20.50


Journey through a Forbidden Pakistan. Fr., 2020. Režija: Paul Comiti. Dok. odd. 65 min.

Pakistan, utrdba radikalnega islama, se skuša spremeniti, posodobiti, a ostaja država nasprotij. Pakistan na vzhodu meji z Indijo, na zahodu z Iranom in Afganistanom, na severu pa s Kitajsko in tako zaseda strateški položaj.

Na Himalaji, na nadmorski višini 6000 metrov, pakistanski in indijski vojaki že več desetletij zasedajo območje ledenika Siačen ob mejni črti. Ledenik je ključen za oskrbo z vodo v obeh državah in velja za najvišje ležeče bojišče na svetu. Toda radikalizirani islamski kleriki ostajajo izredno priljubljeni, dva milijona pakistanskih kristjanov pa živi v nenehnem strahu pred preganjanjem in obtožbami bogokletstva.

 


Greh: HBO ob 20.50


It's a Sin. VB, 2020. 1/5. Režija: Peter Hoar. Igrajo: Olly Alexander, David Carlyle, Nathaniel Curtis, Shaun Dooley, Omari Douglas. TV-serija. 50 min.

Greh Foto HBO
Greh Foto HBO


Piše se leto 1981, začetek novega desetletja, ko mladi geji Ritchie, Roscoe in Colin začenjajo novo življenje v Londonu. Sprva so si tujci, vendar jih skupaj z najboljšo prijateljico Jill kmalu zanese na skupno pot, kjer si delijo pustolovščine.

Vendar po svetu pustoši nov virus in njihova življenja bodo na preizkušnji, kakršne si nikoli niso predstavljali. Desetletje mineva, oni pa v luči strašne bolezni sklenejo živeti in ljubiti še odločneje in bolj divje kot kdaj prej.


 

Preverjeno: POP TV ob 22.00


Slo., 2021. Vodi: Alenska Arko. Magazin. 60 min.

Preverjeno, Skala na Marsu Foto Nasa/jpl-caltech/asu
Preverjeno, Skala na Marsu Foto Nasa/jpl-caltech/asu


Na nekaterih točkah, kjer testirajo ali cepijo za covid-19, se soočajo z nasiljem posameznikov. Kakšni so razlogi za nasilje?

Nova odprava na Mars išče znake morebitnega življenja na tem planetu. Kako poteka boj za prevlado v vesolju, kdo vse se vključuje, od Kitajcev, Turkov, milijarderjev in kakšna je pri tem vloga Slovencev?

Predstavili bodo zgodbo bratov iz Maribora, ki že posegata v sam svetovni vrh najboljših pianistov.

Kdo so najboljši učitelji v Sloveniji, s čim so si zaslužili ta naziv, ali lahko kdo izmed njih osvoji nagrado milijon dolarjev?

Komentarji: