TV namiga: Tisti čas leta in Vohunka

Film tedna je tokrat danska božična satira, igralki Melissi McCarthy pa je vloga vohunke pisana na kožo.
Fotografija: Den Tid Pa Aret / That Time of Year Tisti čas leta Foto Tvs
Odpri galerijo
Den Tid Pa Aret / That Time of Year Tisti čas leta Foto Tvs

Sreda, 18. decembra

 

Tisti čas leta: TVS 1 ob 20.05


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Den Tid Pa Aret Dan., 2018. Režija: Paprika Steen. Igrajo: Paprika Steen, Jakob Ulrik Lohmann, Mikas Maximus Dalhoff Christiansen, Fanny Bornedal, Sofie Gråbøl. Kom. 110 min.


Božična satira danske igralke in režiserke Paprike Steen prinaša komičen, a pristen prikaz nevroze, ki jo lahko sprožijo samo prazniki v družinskem krogu. Paprika Steen blesti tudi v glavni vlogi.

V tradicionalnem prazničnem razpoloženju je treba najti prostor za vse: za ločena starša, domišljavo mlajšo sestro, njenega še bolj domišljavega novega moža in za družinsko najstnico, ki se na vso moč bori za materino pozornost. A prazniki so hkrati še kako prikladen čas za odpiranje starih ran in pogrevanje prepirov med družinskimi člani …

 

Vohunka: Planet TV ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Spy. ZDA, 2015. Režija: Paul Feig. Igrajo: Jude Law, Raad Rawi, Melissa McCarthy, Jessica Chaffin, Miranda Hart. Akc. film. 120 min.Susan Cooper je analitičarka pri Cii. Njeno delo je za pisalno mizo in od tam pomaga partnerju na terenu Bradleyju Finu. Ko ta med akcijo izgine, še en agent, Rick Ford, pa se znajde v težavah, se Susan prostovoljno javi za tajno nalogo, pri kateri se mora vtihotapiti v svet zastrašujočega prekupčevalca z orožjem. Tako se sreča s smrtonosno Rayno Boyanov.

Melissa McCarthy se v svoji najboljši vlogi spusti po adrenalinskem toboganu, polnem posrečenih šal, ki letijo z vseh strani. Tudi sicer generični akcijski igralec Jason Statham tokrat navduši in popestri scene, v katerih se pojavi.

Komentarji: