TV namigi: Ben se vrača, Larry Crowne in To ni bila nobena pesem

Dva filma z Julio Roberts – v vlogi matere, ki skuša sina rešiti iz krempljev zasvojenosti, in v vlogi učiteljice retorike – in dokumentarec o gradnji Cankarjevega doma.
Fotografija: Ben se vrača Foto Tvs
Odpri galerijo
Ben se vrača Foto Tvs

Sreda, 20. maja

 

Ben se vrača: TVS 1 ob 20.05


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Ben Is Back. ZDA, 2018. Režija: Peter Hedges. Igrajo: Julia Roberts, Lucas Hedges, Courtney B. Vance, Kathryn Newton, Rachel Bay Jones. Drama. 110 min.


Na jutro pred božičnim večerom Burnsovi pred vrati svojega doma presenečeni zagledajo devetnajstletnega Bena. Holly težko skriva navdušenje nad sinovim nepričakovanim obiskom, hkrati pa jo je tudi strah, da bi Ben, ki je bil na zdravljenju zaradi odvisnosti od mamil, v domačem okolju spet podlegel skušnjavi.

Intimna drama o materi, ki v boju, da bi sina rešila iz krempljev zasvojenosti, nikoli ne izgubi upanja, je bila pohvaljena zaradi odlične igre obeh protagonistov – Julie Roberts v vlogi mame in režiserjevega sina Lucasa Hedgesa v vlogi sina.


 

Larry Crowne: Planet TV ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

ZDA, 2011. Režija: Tom Hanks. Igrajo: Tom Hanks, Julia Roberts, Sarah Mahoney, Roxana Ortega, Randall Park, Brady Rubin. Rom. kom. 105 min.


Larry Crowne Foto Planet TV
Larry Crowne Foto Planet TV


Oskarjevca Tom Hanks in Julia Roberts nastopata v optimistični komediji.

Larryja Crowna so pravkar odpustili kot nesrečno žrtev propadajočega gospodarstva in odloči se, da ne bo objokoval usode, ampak bo raje dopolnil svojo pomanjkljivo šolsko izobrazbo na krajevnem kolidžu. Kmalu se spoprijatelji s pisano druščino izobčencev in začne uriti v veščinah javnega govora na tečaju retorike, ki ga vodi Mercedes Tainot.


 

To ni bila nobena pesem, to je bila ena sama ljubezen: TVS 2 ob 20.00


Slo., 2007. Režija: Josip Košuta. Dok. film. 60 min.

To ni bila nobena pesem, to je bila ena sama ljubezen Foto Tvs
To ni bila nobena pesem, to je bila ena sama ljubezen Foto Tvs


Dokumentarni film o gradnji osrednjega slovenskega kulturnega in kongresnega centra. Cankarjev dom so gradili 1978–1980 in ga dejansko zgradili v 30 mesecih. Gradnja je bila v ostrem nasprotju s takratno zvezno zakonodajo, zato je bila ilegalno dejanje, s tem pa tudi znamenje slovenske upornosti. Pomenila je svojsko uvodno poglavje slovenske osamosvojitve.

Dokumentarni film želi predstaviti ta arhitekturni, gradbeniški, logistični, organizacijski, finančni in gotovo tudi politični in kulturni podvig, ki je vplival na novejšo zgodovino Slovencev.

Komentarji: