TV namigi: Bolje ne bo nikoli, Če pozabim tebe, Bagdad in nogomet

Na sporedu je romanca, ki deluje zaradi duhovitih dialogov in odlične igre. V dokumentarcu o neznani zgodboi Iraka, zelo pomembno tekmo pa bo doma odigrala naša nogometna reprezentanca.
Fotografija: As Good as It Gets - Bolje ne bo nikoli Foto Pro Plus
Odpri galerijo
As Good as It Gets - Bolje ne bo nikoli Foto Pro Plus

Sobota, 13. oktobra

 

Bolje ne bo nikoli: Kino ob 20.00

Vikendova ocena: 5 (od 5)

As Good as It Gets. ZDA, 1997. Režija: James L. Brooks. Igrajo: Jack Nicholson, Helen Hunt, Greg Kinnear, Cuba Gooding Jr., Skeet Ulrich. Kom. 155 min.

Ta filmska uspešnica je bila nominirana za sedem oskarjev. Zlati kipec za glavni vlogi sta dobila Jack Nicholson in Helent Hunt.

Melvin je neprijazen in z vsemi mogočimi fobijami obseden pisatelj, ki mu ni mar za nikogar. Redno zajtrkuje v lokalu, kjer dela prikupna natakarica Carol, samohranilka s hudo bolnim sinom, in je edina, ki se Melvinu upa upreti. V isti hiši kot Melvin živi tudi homoseksualni umetnik Simon, s katerim Melvin noče imeti nobenega opravka. Vendar pa ga okoliščine in Carol prisilijo v to, da se zamisli sam nad sabo ...

 

Če pozabim tebe, Bagdad: TVS 1 ob 22.10


Remember Baghdad. VB., 2016. Režija: Fiona Murphy. Dok. film. 80 min. 

Remember Baghdad - Če pozabim tebe, Bagdad Foto TVS
Remember Baghdad - Če pozabim tebe, Bagdad Foto TVS


Oddaja razkriva še neznano zgodbo o Iraku. To so dogodki skozi oči Judov, ki so bili v Iraku prvi val beguncev. Po 2600 letih mirnega življenja na tem območju je ena generacija judovske skupnosti popolnoma izginila. Avtorji oddaje so uporabili živa pričevanja, doma narejene filme in arhivske podatke, da bi osmislili nemirne čase.

Na življenje judovske skupnosti so vplivali Britanci in nacisti ter ustanovitev države Izrael. Sledimo življenju štirih judovskih družin, ki skušajo osmisliti burne čase, eden od njih pa se je vrnil v Irak kupit hišo.

 

Slovenija : Avstrija: TVS 2 ob 20.00


Nogomet. Kvalifikacije za EP 2020. Prenos iz Stožic.

Reprezentanca Slovenije med kvalifikacijsko tekmo Slovenija - Poljska. Foto Uroš Hočevar
Reprezentanca Slovenije med kvalifikacijsko tekmo Slovenija - Poljska. Foto Uroš Hočevar


Po verjetno nepričakovanem porazu proti Severni Makedoniji je tekma z Avstrijo še toliko pomembnejša, saj je Slovenija z drugega mesta, ki še vodi na prvenstvo, padla na četrtega. »Bodimo iskreni: nismo delali tega, kar smo se dogovorili. Nimamo druge izbire, kot da dvignemo glave in v nedeljo igramo drugače kot danes, narediti moramo več, saj tu nismo naredili ničesar. V določenih trenutkih smo igrali brezglavo, čeprav to ni bilo potrebno. Če smo pravi, bomo v nedeljo to pokazali. Jaz pravim, da se lahko zberemo, zbistrimo misli in premagamo Avstrijo,« je za po tekmi dejal kapetan Jan Oblak.

Mnogi srečanje z Avstrijo označujejo kot mejnik v boju za prvi dve mesti, ki vodita na prvenstvo stare celine prihodnje leto. Naši severni sosedje so junija v Celovcu zmagali z 1 : 0 po golu Burgstallerja. Avstrijci imajo močno moštvo, odlično generacijo, ki večinoma igra v močnih nemških klubih. Kekova vrsta pa je v tej jeseni bolj povezana, kot je bila spomladi na prvi tekmi. TVS obljublja tudi bogat studijski program iz Stožic.

Komentarji: