TV namigi: Foter, Ko se je svet ustavil in Urbana divjina

Vdovec se poveže z jasnovidko, da bi vzpostavil stik z mrtvo ženo, dokumentarca o ljudeh, povezanih s koronavirusom in o prostoživečih živalih v mestu.
Fotografija: Foter Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Foter Foto Tv Slo

Sreda, 28. oktobra

 

Foter: TV SLO 1 ob 20.05


Vikendova ocena: 5 (od 5)

Bashtata. Bolg., 2019. Režija: Kristina Grozeva. Igrajo: Ivan Barnev, Ivan Savov, Tanya Shahova, Hristofor Nedkov, Margita Gosheva. Drama. 90 min.


Vasilu je pravkar umrla žena Valentina, s katero je živel dolga leta. Na pogrebu prijateljica pokojnice zatrdi, da jo je mrtva žena poklicala po telefonu. Vasila novica vznemiri, zato se poveže z jasnovidko, da bi stopil v stik z mrtvo ženo, čeprav bi bila samo duh. Vasilov sin Pavel hoče očeta spraviti k pameti, a se ta ne da in vseskozi počne stvari na samosvoj vznemirljiv in smešen način.

Nenavaden, simpatično čudaški film, ki ni vedno najbolj verjeten, je pa brez dvoma ganljiv v svoji sočutnosti in človeškosti.
 Ko se je svet ustavil: TV SLO 1 ob 17.25


Slo., 2020. Režija: Ita Obersnu. Dok. odd. 30 min.

Ko se je svet ustavil Foto Tv Slo
Ko se je svet ustavil Foto Tv Slo


V dneh po spomladanski razglasitvi epidemije so se zaprle šole, gostinski lokali, javni promet, »ostani doma« je postal naš vsakdan. Svet se je ustavil.

V oddaji spremljajo zgodbo 38-letnega raziskovalca na Fakulteti za turistične študije, doslej najmlajšega bolnika z novim koronavirusom, ki je bil zaradi te bolezni štirinajst dni v komi in dihal s pomočjo respiratorja; zgodbo nekdanjega veslača in štirikratnega olimpijca, ki je sedaj gostinec na Bledu in je v času karantene pomagal ljudem z brezplačnimi obroki ter mamo samohranilko in učiteljico iz Brkinov, ki je dvignila svoj glas za vse otroke ...


 

Urbana divjina: Prebivalci: TV SLO 1 ob 13.50


Wild Metropolis: Residents. VB, 2018. 1/3. Režija: Alex Lanchester. Dok. miniserija. 60 min.

Urbana divjina: Prebivalci Foto Tv Slo
Urbana divjina: Prebivalci Foto Tv Slo


Tridelna britanska serija prinaša pogled v neverjetno kraljestvo prostoživečih živali sredi pozidanih in gosto naseljenih velemest.

Prostoživeče živali se v mesto priselijo iz različnih razlogov. Nekatere vanje prižene stiska, ki so jo sprožile podnebne spremembe in izguba življenjskega okolja, spet druge ugotovijo, da jim mestno okolje ponuja boljše možnosti za življenje kot narava. Nekatere z ljudmi stkejo prav posebne vezi.

Komentarji: