Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zanimivosti

TV namigi: Genialna prijateljica, Felicita in Kolumb

Serija o italijanski dami, ki piše spomine, komična drama o dveh boemih in njuni hčerki, v dokumentarcu pa o odkriteljih Amerike pred Kolumbom.
Benialna prijateljica Foto Tv Slo
Benialna prijateljica Foto Tv Slo
R. L., Vikend
28. 2. 2021 | 06:30
3:14

Nedelja, 28. februarja

 


Genialna prijateljica: TV SLO 1 ob 20.00


L'amica geniale/My Brilliant Friend. ZDA, 2020. 2. sezona. 1/8. Režija: Saverio Costanzo. Igrajo: Margherita Mazzucco, Gaia Girace, Giovanni Amura, Gennaro De Stefano, Francesco Serpico. TV-serija. 70 min.

Serija po slavnem romanu spremlja italijansko damo Eleno Greco, ki začne po izginotju prijateljice Lile pisati zgodbo o njunem življenju in mladosti.

Lila in Elena sta zdaj stari šestnajst let. Pravkar poročena Lila je prevzela možev priimek, a ima občutek, da je izgubila lastno identiteto. Elena je vzorna dijakinja, vendar ni nikjer srečna in sproščena. Med počitnicami na Ischii se dekleti srečata s starim prijateljem Ninom Sarratorejem in dogodek spremeni njun odnos. Njuni življenjski poti se vedno bolj oddaljujeta. Lila postane prodajalka čevljev, Elena pa nadaljuje šolanje ...


 

Felicita: TV SLO 1 ob 15.30


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Fr., 2020. Režija: Bruno Merle. Igrajo: Pio Marmaï, Rita Merle, Camille Rutherford, Orelsan, Bert Haelvoet. Drama. 90 min.


Felicita Foto Tv Slo
Felicita Foto Tv Slo


Sladko-grenka dramedija o dveh razigranih boemih in njuni hčerki, ki hrepeni po umirjenem družinskem življenju.

Majhna deklica Chloé ima zelo nenavadno življenje. Njeni starši življenje zajemajo z veliko žlico in po svetu potujejo kot nomadi. Njen oče je duhovit človek, ki hčeri nenehno buri domišljijo, njena mama jo ima neznansko rada. A Chloé vseeno ni čisto zadovoljna, saj si na svetu ne želi nič bolj od tega, da bi se ustalili v enem kraju, kjer bi lahko odvrgla sidro, našla prijatelje in obiskovala šolo. A staršev v kaj takega ne more prepričati. Za življenje v nenehnem gibanju imajo dober razlog, ki se razkrije šele na koncu filma.


 

Kolumbovi predhodniki – pravi odkritelji Amerike: TV SLO 2 ob 20.00


First Before Columbus - The True Discoverers of America. Nem., 2019. Dok. film. 55 min.

Kolumbovi predhodniki – pravi odkritelji Amerike Foto Tv Slo
Kolumbovi predhodniki – pravi odkritelji Amerike Foto Tv Slo


Za mnoge Kolumb ostaja tisti, ki je odkril Ameriko. A zgodovinske listine in arheološke najdbe potrjujejo, da so ga prehiteli drugi raziskovalci.

Prvi Evropejec, ki je stopil na ameriška tla, je bil že okoli leta 1000 Viking Leif Erikson. Srednjeveški valižanski princ Madoc naj bi približno 300 let pred Kolumbom zgradil utrjena mesta ob reki Ohio. Kralj tedanjega malijskega imperija pa je menda 200 let pred Kolumbovim podvigom s svojim neizmernim bogastvom financiral velikansko floto, namenjeno v Ameriko.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine