TV namigi: Igra imitacije, Batman in Jabolčnik z Rosie

Zgodba o znamenitem nacističnem kodirnem stroju Enigmi in matematiku Alanu, ki se loti dešifriranja, netopirski superjunak bo tokrat brutalnejši in temačnejši kot prej ter zgodba o angleški vasici in njenih duhovitih prebivalcih v času prve svetovne vojne.
Fotografija: Igra imitacije Foto Planet TV
Odpri galerijo
Igra imitacije Foto Planet TV

Nedelja, 3. maja

 


Igra imitacije: Planet TV ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

The Imitation Game. ZDA, 2014. Režija: Morten Tyldum. Igrajo: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode, Rory Kinnear, Allen Leech. Bio. film. 127 min.


Med drugo svetovno vojno nemški stroj Enigma zakodira vsa sporočila, tako da ostanejo zaveznikom prikrita, tudi če jih prestrežejo. Britanska MI& rekrutira genialnega matematika Alana Turinga, da se loti dešifriranja naprave, kar bi lahko rešilo na tisoče zavezniških življenj. A to je le en vidik Turingovega življenja, tu je še njegova spolna usmerjenost, ki ji tedanje oblasti niso niti najmanj naklonjene ...

Film je prejel kar osem nominacij za oskarja, med drugim za film, režijo, scenarij, glasbo, igralca v glavni vlogi in igralko v stranski vlogi. Oskarja za scenarij po predlogi je tudi dobil.

 


Batman: Na začetku: Kanal A ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Batman Begins. ZDA, 2005. Režija: Christopher Nolan. Igrajo: Christian Bale, Michael Caine, Liam Neeson, Katie Holmes, Gary Oldman. Akc. film. 145 min.


Batman: Na začetku Foto Pro Plus
Batman: Na začetku Foto Pro Plus


Osem let po tem, ko se je zdelo, da je režiser Joel Schumacher z neumnimi enovrstičnicami Georgea Clooneyja ubil franšizo z imenom Batman, je prišel novi Batman, s Christopherjem Nolanom na režiserskem stolčku in Christianom Balom v kostumu. Netopirski superjunak se je vrnil mlajši, brutalnejši in temačnejši kot kdaj prej. In še skoraj realističen.

Preden bo prihodnje leto prišel v kino Robert Pattinson kot novi Batman, ki si ga je zamislil Matt Reeves, avtor franšize Planet opic, se splača pogledati, kako si je Batmana zamislil Nolan.

 


Jabolčnik z Rosie: TVS 1 ob 15.25


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Cider with Rosie. VB., 2015. Režija: Philippa Lowthorpe. Igrajo: Timothy Spall, Samantha Morton, Georgie Smith, Teddie-Rose Malleson-Allen, Dylan Turland. Drama. 95 min.


Jabolčnik z Rosie Foto Tvs
Jabolčnik z Rosie Foto Tvs


Pogled v način življenja, ki ga ni več, je lirična ruralna pripoved, ki jo je o svoji mladosti spisal angleški književnik Laurie Lee.

Njegovo sladko-grenko bukolično odraščanje ob robu prve svetovne vojne se začne, ko se družina Lee iz mesta preseli v hišico sredi angleškega podeželja, kjer mama Annie po moževem odhodu srčno vzgaja osem otrok. Zgodbo spremljamo skozi oči enega od sinov, Laurieja, ki pripoveduje o vasici, duhovitih prebivalcih in prelomnicah, ki zaznamujejo njegovo mladost in odraščanje.

Komentarji: