Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zanimivosti

TV namigi: Jeklene dame, Drugi val in biatlon na Pokljuki

V filmu tedna o starki, ki se poda na beg pred roko pravice po Finski, oddaja o drugem valu epidemije in začetek svetovnega prvenstva v biatlonu.
Jeklene dame Foto Tv Slo
Jeklene dame Foto Tv Slo
R. L., Vikend
10. 2. 2021 | 06:30
2:52

Sreda, 10. februarja

 

Jeklene dame: TV SLO 1 ob 20.05


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Teräsleidit. Fin., 2020. Režija: Pamela Tola. Igrajo: Leena Uotila, Seela Sella, Saara Pakkasvirta, Heikki Nousiainen, Pirjo Lonka. Kom. 90 min.


Inkeri, 75-letnica, je med prepirom po nesreči s ponvijo udarila svojega moža in ga ubila. Zato pobegne, poleg pa pritegne še svoji sestri, Raili in Sylvi. Potovanje po Finski se spreobrne v pravo pustolovščino, polno podjetnih dejanj, daljnih, a živih spominov in grešnega plesanja v klubih na podeželju. Končno se druščina znajde pred Inkerijino univerzo iz mladosti. Inkeri v svojih univerzitetnih tekstih naleti na Eina, svojo gorečo ljubezen iz študentskih let, kar jo spomni na mladostne sanje mlade revolucionarke, ki se jim je morala odpovedati zaradi patriarhalnega zakona. Inkeri se še enkrat znajde pred odločitvijo ...

 


Drugi val: TV SLO 1 ob 17.25


Slo., 2021. Dok. odd. 25 min.

Drugi val Foto: Jure Eržen
Drugi val Foto: Jure Eržen


Oddaja je posvečena ljudem, ki smo jim v prvem valu epidemije novega koronavirusa ploskali z balkonov, zdaj, v drugem valu, pa smo nanje pozabili – medicinskim sestram in zdravnikom. Mnogim lajšajo bolezen, a žal tudi mnogim stojijo ob strani, ko se jim prezgodaj izteče življenje.

V oddaji nastopajo dr. Nina Graselli Kmet, ki je že v prvem valu tudi sama prebolela covid 19, in dr. David Zupančič, z ljubljanske infekcijske klinike, ki je marca sprejel prvega bolnika s to boleznijo v Sloveniji, medicinska sestra Sonja Leskovar iz Nove Gorice, ki o svojih občutjih in razmišljanjih ob srečevanju s to boleznijo piše dnevnik ter vsak dan teče do svoje 12-urne službe, ter kolektiv Splošne bolnišnice Murska Sobota.

 


Biatlon: TV SLO 2 ob 14.45


Mešane štafete. Svetovno prvenstvo, Pokljuka.

Biatlon Foto Tobias Schwarz Afp
Biatlon Foto Tobias Schwarz Afp


Pokljuka bo od srede, 10. 2., do nedelje, 21. 2., gostila prvo svetovno prvenstvo v biatlonu po dvajsetih letih. V devetih tekmovalnih dneh se bo zvrstilo dvanajst preizkušenj, med katerimi bo najprej na vrsti tekma v mešanih štafetah.

Slovenija največ pričakuje od Jakova Faka, ki je na na generalki v Anterselvi po skoraj treh letih znova stal na zmagovalnem odru.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine