TV namigi: Leninov park, Neodvisne in V osrčju Titanika

Ekranizacija drugega romana Tadeja Goloba še naprej sledi inšpektorju Tarasu Birsi, zgodba o skupini za osvoboditev žensk, dokumentarec o razbitinah Titanika.
Fotografija: Leninov park Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Leninov park Foto Tv Slo

Nedelja, 9. januarja

Leninov park: TV SLO 1 ob 20.00

Slo., 2022. 1/3. Režija: Klemen Dvornik. Igrajo: Sebastian Cavazza, Gregor Čušin, Matej Puc, Jana Zupančič, Radko Polič. Miniserija. 50 min.

Ekranizacija drugega romana Tadeja Goloba še naprej sledi inšpektorju Tarasu Birsi.

Tokrat se vplete v umor brezdomke. Slednji se zgodi sredi vročega poletja v središču Ljubljane. Vsaj toliko kot njena smrt vznemirja dejstvo, da se je umor zgodil v parku tik ob Generalni policijski upravi. Poleg Tarasovega in Tininega razmerja pa se od dogajanja ob Bohinjskem jezeru vlečejo tudi zamere zaradi Tarasovega ravnanja z razvajenim sinom vplivneža, zato šef Drvarič namesto Tarasu dodeli vodenje primera Tini. Začetek preiskave ni najbolj obetaven ...

Neodvisne: TV SLO 1 ob 15.10

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Misbehaviour. VB, 2020. Režija: Philippa Lowthorpe. Igrajo: Keira Knightley, Gugu Mbatha-Raw, Jessie Buckley, Greg Kinnear, Daniel Tiplady. Kom. 110 min.

Neodvisne Foto Tv Slo
Neodvisne Foto Tv Slo

Leta 1970 je tekmovanje za miss sveta, ki je najbolj gledan televizijski dogodek na svetu, potekalo v Londonu, vodil pa ga je ameriški komedijant Bob Hope. Dogodek je bil prežet s patriarhalnim in šovinističnim odnosom do tekmovalk. Skupina za osvoboditev žensk se je vtihotapila v zaodrje, prekinila tekmovanje in javno zahtevala korenite spremembe. To ni bilo edino subverzivno dejanje večera ...

Režiserka se je zgodbe lotila z obilico humorja in za film zbrala precej zvezdniško zasedbo. Čisto vse v filmu sicer ne drži, a večina je kar resnična, pa čeprav daje vtis neverjetnosti.

V osrčju razbitin Titanika: TV SLO 2 ob 20.00

Titanic, into the Heart of the Wreck. Fr., 2020. Režija: Thomas Risch. Dok. odd. 60 min.

V osrčju razbitin Titanika Foto Tv Slo
V osrčju razbitin Titanika Foto Tv Slo

Dobro stoletje po tem, ko je slovita ladja potonila, Titanikovo potopljeno železno telo resno ogrožajo bakterije, ki ga počasi razjedajo.

V dokumentarni oddaji strokovnjaki pojasnijo, kakšna usoda čaka razbitine znamenite čezoceanke, ki je potonila leta 1912. O svojih raziskovalnih odpravah k Titaniku pa v oddaji priča tudi sloviti filmski režiser James Cameron.

Komentarji: