TV namigi: Megla v avgustu, Kdo je tu nor? in Viharna noč

V nacistični Nemčiji dečka strpajo v psihiatrično ustanovo, glasbena črna komedija Ethana in Joela Cohena, Richard Gere pa bo znova pokazal svoj šarm.
Fotografija: Megla v avgustu Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Megla v avgustu Foto Tv Slo

Petek, 11. junija

 


Megla v avgustu: TV SLO 2 ob 20.55


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Nebel im August. Nem., 2016. Režija: Kai Wessel. Igrajo: Ivo Pietzcker, Sebastian Koch, Thomas Schubert, Fritzi Haberlandt, Henriette Confurius. Drama. 130 min.


Nacistična Nemčija. Radoživ in povsem zdrav deček Ernst ima to smolo, da pripada nomadskim Jenišem. V njegovi kartoteki se zato pojavi usodna oznaka – narodnost: Rom. Strpajo ga v psihiatrično ustanovo za mladino, kjer vlada hladni dr. Veithausen.

Dečko je precej uporne narave in hitro pridobi sloves težavnega bolnika, zato je pod drobnogledom glavnega zdravnika. Ernst je tako obsojen na dolgo ždenje v bolnišnici in čakanje na uspavanje. Da, v bolnišnici prikrito izvajajo program »očiščenja nemške rase vseh bolnih genov«.

 


Kdo je tu nor?: TV SLO 1 ob 23.10


Vikenova ocena: 4 (od 5)

O Brother, Where Art Thou? ZDA, 2000. Režija: Joel Coen. Igrajo: George Clooney, John Turturro, Tim Blake Nelson, John Goodman, Holly Hunter. Pust. film. 110 min.


Kdo je tu nor? Foto Tv Slo
Kdo je tu nor? Foto Tv Slo


Scenarij za komedija sta spisala Ethan in Joel Cohen, mojstra črnega humorja, zato je zabava zagotovljena. »Moderna Odiseja z glasbo bluegrassa« – tako sta ustvarjalca predstavila pričujoči film.

Ulysses Everett McGill je bil zaradi nekaj drobnih zločinov poslan na težko in nesmiselno kazensko delo, zato skupaj z dvema sotrpinoma, ljubeznivim in preprostim Delmarjem ter neprilagojenim Petom, pobegne iz zapora. Komična trojica se poda na življenjsko dogodivščino v iskanju svobode in skritega zaklada. Za petami jim je zviti Cooley, ki jih hoče spraviti nazaj za rešetke.

 


Viharna noč: POP TV ob 22.55


Vikendova ocena: 3 (od 5)

Nights in Rodanthe. ZDA, 2008. Režija: George C. Wolfe. Igrajo: Richard Gere, Diane Lane, Christopher Meloni, Viola Davis, Becky Ann Baker. Drama. 110 min.


Viharna noč Foto Pro Plus
Viharna noč Foto Pro Plus


45-letni Adrienne Willis se življenje postavi na glavo, ko izve, da jo mož zapušča zaradi mlajše ženske. Da bi ponovno našla samo sebe in notranji mir, zbeži v obalno mestece Rodanthe v Severni Karolini.

Kmalu po njenem prihodu mestecu grozi huda nevihta, v hotel, v katerem stanuje Adrienne, pa zanese tudi zdravnika Paula Flannerja, ki ima težave s svojim odtujenim sinom.

Komentarji: