TV namigi: Najglasnejši glas, Velike osebnosti in Tamponi

Nadaljevanka o očetu Fox News in dokumentarca o voditeljih 20. stoletja in škodljivih snoveh v tamponih.
Fotografija: Najglasnejši glas Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Najglasnejši glas Foto Tv Slo

Četrtek, 2. julija

 

Najglasnejši glas: TV SLO 1 ob 20.00


The Loudest Voice. ZDA, 2019. 1/7. Režija: Kari Skogland. Igrajo: Russell Crowe, Sienna Miller, Seth MacFarlane, Annabelle Wallis, Naomi Watts. TV-serija. 55 min.

V sodobni, nenehno spreminjajoči se medijski krajini celo po smrti ni nihče glasnejši kot Roger Ailes, človek, ki je v televizijsko krajino prinesel Fox News in ga oblikoval v silo, ki je nepovratno spremenila dialog z najvišjimi vejami oblasti. Da bi razumeli dogodke, ki so v ZDA vodili k vzponu sodobne republikanske stranke, moramo razumeti tega moža.

Pripoved se osredotoča na zadnje desetletje, v katerem je Ailes postal dejanski strankarski voditelj iz ozadja. Serija se dotika tudi pomembnih dogodkov v njegovem življenju, med drugim obtožb o spolnem nadlegovanju.

 


Velike osebnosti 20. stoletja: Voditelji: TV SLO 1 ob 20.55


Icons (The Greatest Person Of The 20Th Century): Leaders. VB., 2019. 1/8. Režija: Stephen Mizelas. Dok. serija. 60 min.

Velike osebnosti 20. stoletja: Voditelji Foto Tv Slo
Velike osebnosti 20. stoletja: Voditelji Foto Tv Slo


Britanska dokumentarna serija predstavlja dosežke in življenjske poti izjemnih ljudi, ki so v preteklosti premikali meje mogočega in sooblikovali današnji svet.

V prvem delu serije srečamo štiri svetovne voditelje: britanska premierja Winstona Churchilla in Margaret Thatcher, ki sta vsak po svoje odločilno vplivala na notranjo in zunanjo politiko svoje države in si pri tem nakopala tudi zagrizene nasprotnike, ameriškega predsednika Franklina D. Roosevelta, brez katerega bi bil svet po drugi svetovni vojni precej drugačen; in nazadnje Nelsona Mandelo, prvega temnopoltega predsednika Južne Afrike.
 Tamponi, naši najbližji sovražniki: TV SLO 2 ob 20.00


Tampon, notre ennemi intime. Fr., 2017. Dok. odd. 55 min.

Tamponi, naši najbližji sovražniki Foto Tv Slo
Tamponi, naši najbližji sovražniki Foto Tv Slo


Francoska dokumentarna oddaja raziskuje tveganja, povezana z uporabo tamponov. Ženska v življenju uporabi okoli 11 tisoč tamponov, v izdelku pa se pogosto skriva kar deset kemikalij, ki jih med zelo strupene prišteva tudi Mednarodna zdravstvena organizacija.

Avtorji dokumentarne oddaje obiščejo ZDA, Nizozemsko, Francijo in Belgijo ter se srečajo z znanstveniki, ki raziskujejo nevarnost toksičnega šoka, in ženskami, ki jih je uporaba tamponov skoraj stala življenja.

Komentarji: