TV namigi: Najine prve počitnice, Kaj pričakovati, ko pričakuješ in 2Cellos

Film tedna je tokrat lahka francoska komedija o parčkanju prek Tinderja, v drugi komediji pa se z nosečnostjo petim parom življenje obrne na glavo. Ekipa TVS je pogledala v življenji svetovno znanih čelistov Luke Šuliča in Stjepana Hauserja.
Fotografija: Najine prve počitnice FOTO: TVS
Odpri galerijo
Najine prve počitnice FOTO: TVS

Sreda, 6. maja

 

Najine prve počitnice: TVS 1 ob 20.05


Vikendova ocena: 3 (od 5)

Premieres vacances. Fr., 2018. Režija: Patrick Cassir. Igrajo: Jonathan Cohen, Camille Chamoux, Camille Cottin, Jérémie Elkaïm, Vincent Dedienne. Kom. 110 min.


Marion in Ben, tridesetletnika, se spoznata prek spletne aplikacije Tinder. To je pa tudi vse, kar imata skupnega. A začetna privlačnost med njima je izrazita, zato se že naslednje jutro po prvem srečanju odločita za skupne počitnice kljub svarilom okolice in prijateljev. Njuna destinacija je Bolgarija, nekako »na pol poti« med Bejrutom, kamor si želi Marion, in Biarritzem, kamor hoče Ben. Brez načrta se poženeta v skupno avanturo, ki se izkaže za vse kaj drugega kot idealno ljubezensko počitnikovanje …

Še ena peresno lahka, a očarljiva francoska komedija.


 

Kaj pričakovati, ko pričakuješ: Planet TV ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

What To Expect When You're Expecting. ZDA, 2012. Režija: Kirk Jones. Igrajo: Cameron Diaz, Jennifer Lopez, Elizabeth Banks, Chace Crawford, Brooklyn Decker. Kom. 120 min.


Kaj pričakovati, ko pričakuješ FOTO: Press Release
Kaj pričakovati, ko pričakuješ FOTO: Press Release


Petim parom se z napovedanim prihodom dojenčka življenje obrne na glavo. Zvezdnika Jules in Evan ugotovita, da nosečnost ne gre najbolje v njun slog življenja. Wendy je nesrečna, ker izgublja nadzor nad telesom in čustvi. Njen mož Gary se boji, da bo slabši od očeta, ki pričakuje dojenčka z mlado ženo. Fotografinja Holly bi rada posvojila otroka, a mož Alex ni prepričan, da si to želi.

Filmu je mogoče očitati pretirano poenostavitev nosečnosti, a zgodbe so zanimivo prepletene in junaki dovolj zanimivi, da pritegne.


 

2Cellos 2obraza: TVS 2 ob 20.00


Slo., 2017. Avtorica: Danica Dolinar. Dok. film. 60 min.

2Cellos FOTO: Stephan Lupino/Press Release
2Cellos FOTO: Stephan Lupino/Press Release


Luka Šulič in Stjepan Hauser, klasična glasbenika z akademsko izobrazbo, na svojih koncertih z izvedbami klasične glasbe in priredbami pop, rock in filmskih uspešnic združujeta ljubitelje različnih glasbenih svetov. Ob slavi in včasih kaotičnem urniku sta neprestano razpeta med svetovnim uspehom in iskanjem ter ohranjanjem notranjega miru.

Ekipi TVS sta dovolila ekskluziven vpogled v oba svetova.

Komentarji: