TV namigi: Samo za pogumne, Juno in Izvirni strah

Impresiven film o pogumnih gasilcih, 16-letnica zanosi in se odloči donositi, odvetnik pa bo zagovarjal ministranta, obtoženega umora.
Fotografija: Samo za pogumne Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Samo za pogumne Foto Tv Slo

Sobota, 22. avgusta

 

Samo za pogumne: TV SLO 1 ob 20.05


Vikendova ocena: 5 (od 5)

Only the Brave. ZDA, 2017. Režija: Joseph Kosinski. Igrajo: Josh Brolin, Miles Teller, Jeff Bridges, Jennifer Connelly, James Badge Dale, Ben Hardy, Andie MacDowell. Akc. film. 130 min.
Gasilska enota iz Prescotta v Arizoni bila ena najpomembnejših elitnih gasilskih enot v državi. Junija 2013 se je enota borila s hudim požarom v Yarnellu. Po resničnih dogodkih je Joseph Kosinski (režiser novega Top Guna) posnel film o gasilcih, možeh, ki ko drugi bežijo stran, tečejo v nevarnost, ki tvegajo vse, da bi rešili življenja, domove in vse, kar nam je ljubo.

Film z impresivno igralsko zasedbo in osupljivo vizualno podobo se lahko pohvali tudi z močnim čustvenim nabojem, ko herojem nadene zelo človeško podobo.

 


Juno: Planet TV ob 21.55


Vikendova ocena: 5 (od 5)

Koprod., 2007. Režija: Jason Reitman. Igrajo: Ellen Page, Michael Cera, Jennifer Garner, Jason Bateman, Allison Janney. Kom. 105 min.


Juno Foto Planet TV
Juno Foto Planet TV


Juno je šestnajstletnica, ki ugotovi, da je noseča, potem ko je nekega dne seksala s prijateljem Paulijem Bleekerjem. Po treh testih najprej pove najboljši prijateljici, nato se odloči za hiter splav. Brez moraliziranja si v čakalnici klinike premisli in staršem sporoči, da je noseča in da namerava otroka donositi ter ga nato oddati v posvojitev ...

Preprosta zgodba, v kateri ni zlikovcev ali pretresljivih dramatičnih zasukov, svoje adute poišče v sočno izrisanih likih, bizarnih pripetljajih in popkulturnih referencah. Njegova največja vrednost pa je čustvena pronicljivost , ki gledalca zadene naravnost v srce.

 


Izvirni strah: Kanal A ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Primal Fear. ZDA, 1996. Režija: Gregory Hoblit. Igrajo: Richard Gere, Laura Linney, John Mahoney, Alfre Woodard, Frances McDormand. Triler. 145 min.


Izvirni strah Foto Pro Plus
Izvirni strah Foto Pro Plus


Aroganten odvetnik Martin Vail na sodišču brani mladega ministranta Aarona Stamplerja, obtoženega umora priljubljenega nadškofa. Martinova nasprotnica na sodišču je njegova nekdanja ljubimka Janet.

Razvpit primer se iz dneva v dan bolj zapleta, napetost pa zaradi presenetljivih preobratov vztrajno narašča. Je Aaron res morilec ali le žrtev zarote? Kakšne temne skrivnosti skriva umorjeni nadškof? In zakaj so policisti v preiskavi spregledali toliko očitnih stvari?

Komentarji: