TV namigi: Tanek led, Še vedno Alice in Visoka družba

Okoljski triler, ki obravnava podnebne spremembe, film o ženski v zgodnjem stadiju Alzheimerjeve bolezni, mehiška bogatašinja pa se mora soočiti z bankrotom.
Fotografija: Tanek led Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Tanek led Foto Tv Slo

Sobota, 13. februarja

 

Tanek led: TV SLO 1 ob 21.20


Tunn is. Isl., 2020. Režija: Guðjón Jónsson. 1/8. Igrajo: Lena Endre, Bianca Kronlöf, Angunnguaq Larsen, Nukâka, Johannes Kuhnke. TV-serija. 45 min.

Okoljski triler obravnava podnebne spremembe, izkoriščanje naravnih virov, kriminal in mednarodno politiko.

Klimatologinja Elsa, zdaj švedska zunanja ministrica, in njen politični svetovalec Victor se nameravata udeležiti »Arktičnega svéta« v mestu Tasiilaq na vzhodu Grenlandije, na katerem bi Švedska, Danska, Grenlandija in Rusija podpisale sporazum o prepovedi nadaljnjega črpanja nafte na Arktiki. Pred srečanjem sta Elsa in Victor povabljena na ladjo, a gre tja le Victor. Ladjo napadejo, ljudi ugrabijo in kmalu postane jasno, da je bila tarča Elsa ...
 Še vedno Alice: POP TV ob 20.00


Vikendova ocena: 5 (od 5)

Still Alice. ZDA, 2014. Režija: Richard Glatzer. Igrajo: Julianne Moore, Alec Baldwin, Kristen Stewart, Kate Bosworth, Shane McRae. Drama. 105 min.


Še vedno Alice Foto Pro Plus
Še vedno Alice Foto Pro Plus


Alice je srečno poročena profesorica jezikoslovja s tremi odraslimi otroki. Kmalu po 50. rojstnem dnevu začne opažati, da se večkrat ne more spomniti besed, podatkov in celo imen prijateljev. Zdravniški pregled pokaže, da je v zgodnjem stadiju Alzheimerjeve bolezni. Alice je pred dilemo, kako ohraniti dostojanstvo.

Odlična igra Julianne Moore v glavni vlogi je adut filma, ki poleg osebne drame vsaj delno predstavi tudi družbeni odnos do demence. Iskren film o temi, na katero se prevečkrat (namerno) pozabi.


 

Dekleta iz visoke družbe: TV SLO 2 ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Las Ninas Bien / The Good Girls. Meh., 2018. Režija: Alejandra Márquez Abella. Igrajo: Ilse Salas, Flavio Medina, Cassandra Ciangherotti, Paulina Gaitan, Johanna Murillo. Drama. 50 min.


Dekleta iz visoke družbe Foto Tv Slo
Dekleta iz visoke družbe Foto Tv Slo


Mehika, 1982. Sofia živi z možem Fernandom, poslovnežem iz visokih krogov in dvema otrokoma v luksuzni četrti mesta. Več veselja kot z otrokoma ima Sofia z nakupovanjem in postavljanjem pred prijateljicami. A ko dolžniška kriza zajame Mehiko, je ogrožena Fernandova služba in vse njuno družinsko imetje …

Sofia mora čez noč spremeniti življenjski stil in povrhu bankrot še skriti pred prijateljicami.

Komentarji: