TV namigi: Večji svet, Zaprti krog in Trenutek reke

Drama o ženski, ki popisuje svojo izjemno izkušnjo pri mongolskih šamanih, po bombnem napadu odvetnika odkrijeta zaroto, v dokumentarcu pa o reki Soči.
Fotografija: Večji svet Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Večji svet Foto Tv Slo

Sreda, 4. avgusta

 


Večji svet: TV SLO 1 ob 20.25


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Un monde plus grand. Fr., 2019. Režija: Fabienne Berthaud. Igrajo: Cécile De France, Narantsetseg Dash, Tserendarizav Dashnyam, Ludivine Sagnier, Arieh Worthalter. Drama. 95 min.


Drama posneta po resničnih dogodkih, opisanih v knjigi Corine Sombrun, v kateri popisuje svojo izjemno izkušnjo pri mongolskih šamanih.

Medtem, ko Corine v Parizu žaluje za svojim pokojnim moškim, ji prijatelj in tudi službeni kolega iz tonskega studia predlaga potovanje na drugi konec sveta, da bi spet našla notranje ravnovesje. Pove ji, da potrebujejo še nekaj zvočnega gradiva iz Filipinov in Mongolije, Corine se odloči za Mongolijo … Tam se loti zvočnega snemanja v majhnem šotorskem zaselku sredi mongolske divjine.


 

Zaprti krog: Planet TV 2 ob 21.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

Closed Circuit. VB/ZDA, 2013. Režija: John Crowley. Igrajo: Eric Bana, Rebecca Hall, Jim Broadbent, Kate Lock, Katherine Press. Krim. 120 min.


Zaprti krog Foto Planet Tv
Zaprti krog Foto Planet Tv


V Londonu odjekne eksplozija bombe, ki jo označijo za teroristični napad. Za napadom naj bi stal Farroukh Erdogan. Obtoženca bosta zastopala izkušena odvetnika Martin Rose in Claudia Simmons-Howe, ki sta tudi nekdanja ljubimca. Kmalu odkrijeta, da ju opazujejo nadzorne kamere v mestu in začneta sumiti, da gre za zaroto. Ko Martin in Claudia začneta kopati globlje, odkrijeta skrivnosti, ki ne bi smele priti na plan.

Čeprav je igralska zasedba dobra, pa je zgodba preveč predvidljiva in polna lukenj, da bi film lahko pokukal iz povprečja.
 Trenutek reke: TV SLO 2 ob 22.50


Slo., 2010. Režija: Anja Medved in Nadja Velušček. Dok. film. 65 min.

Trenutek reke Foto Tv Slo
Trenutek reke Foto Tv Slo


Reka Soča v svoji razmeroma kratki strugi povezuje dve popolnoma različni pokrajini: Alpe in Mediteran. In res se zdi, kot da je sestavljena iz dveh osebnosti. Ima tudi dve imeni. Soča je ženska. Isonzo je moški. Soča je voda protislovij – privlačna in nevarna, znana po smaragdni barvi in krvavi fronti. Prva svetovna vojna v teh krajih ni uničila le življenj, ampak tudi odnos, ki ga je tedanji človek gojil do narave.

Režiserki sta prek zgodbe o Soči predstavili kraje, ki jih prečka reka, njihovo zgodovino in pokazali na mnoga protislovja tega ozemlja.

Komentarji: