TV namigi: Zgodbe iz kostanjevih gozdov, Maščevanje in Maudie

Televizijska premiera lanskega zmagovalnega filma na FSF, predelava slovitega filma iz leta 1974 in biografska drama o slikarki.
Fotografija: Zgodbe iz kostanjevih gozdov Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Zgodbe iz kostanjevih gozdov Foto Tv Slo

Sobota, 17. oktobra

 

Zgodbe iz kostanjevih gozdov: TV SLO 1 ob 22.55


Vikendoiva ocena: 5 (od 5)

Slo., 2019. Režija: Gregor Božič. Igrajo: Massimo De Francovich, Ivana Roščić, Renzo Gariup. Drama. 85 min.
Film je postavljen v šestdeseta leta 20. stoletja v gozdnato dolino na meji med Italijo in Jugoslavijo. Po tem, ko mu po nenadni bolezni umre žena, začne skopuškega mizarja Maria preganjati slutnja, da se je njegovo življenje odvrtelo v prazno. Ko sreča Marto, osamljeno kostanjarko, ki zbira denar, da bi zapustila dolino in našla boljše življenje drugje, Mario ugotovi, da ima morda zadnjo priložnost, da za nekoga naredi nekaj dobrega.

Absolutni zmagovalec lanskega Festivala slovenskega filma je želel ujeti duh Benečije – skrivnostnega prostora, ki so ga skozi stoletja oblikovali politične napetosti, revščina in izseljevanje.

 


Želja po maščevanju: Kanal A ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

Death Wish. ZDA, 2018. Režija: Eli Roth. Igrajo: Bruce Willis, Vincent D'Onofrio, Elisabeth Shue, Camila Morrone, Dean Norris. Akc. film. 125 min.
Dr. Paul Kersey je izkušen kirurg, ki se s posledicami mestnega nasilja srečuje le na urgenci – dokler ne brutalno napadejo njegove žene in hčerke. Paul, željan maščevanja, vzame pravico v svoje roke in se poda na lov za napadalci, saj je policija zasuta s primeri.

Anonimno obračunavanje z zločinci pritegne medijsko pozornost, mesto pa se sprašuje, ali je smrtonosni maščevalec angel varuh ali razbesneli prinašalec smrti.

Predelava slovitega filma iz 1974 s Charlesom Bronsonom v glavni vlogi ne prinaša nič novega, so se strinjali kritiki.
 Maudie: TV SLO 2 ob 20.05


Vikendova ocena: 5 (od 5)

Kan., 2016. Režija: Aisling Walsh. Igrajo: Sally Hawkins, Ethan Hawke, Kari Matchett, Gabrielle Rose. Drama. 115 min.


Maudie Foto Tv Slo
Maudie Foto Tv Slo


Gre za biografsko dramo o Maud Lewis, ki je do svojega 60. leta slike prodajala po dva ali tri dolarje. Potem ko so o njej objavili članek v časopisu, pa je pritegnila pozornost in naročila so začela deževati. Slike zdaj že pokojne Maud v sodobnem času prodajajo tudi po 45.000 dolarjev.

Bolehna Maudie, ki jo daje hud artritis, želi zapustiti zadušljivi dom svoje tete Ide, kamor jo je poslal njen brat Charles, denarja lačni povprečnež, rekoč, da Maudie ni samo telesno slabotna, pač pa zaradi artritisa tudi duševno prizadeta. Zato se Maudie prijavi za edino službo v okrožju, delo gospodinje pri gospodu Everettu ...

Komentarji: