TV namigi: Življenje je praznik, Petra, Forman proti Formanu

V dinamični komediji bodo organizirali veliko poroko, nekonvencionalna detektivka bo preiskovala grozljive zločine, v dokumentarcu pa o legendarnem režiserju.
Fotografija: Življenje je praznik Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Življenje je praznik Foto Tv Slo

Petek, 8. januarja

 


Življenje je praznik: TV SLO 2 ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

C'est la vie/Le sens de la fête. Fr., 2017. Režija: Olivier Nakache. Igrajo: Jean-Pierre Bacri, Jean-Paul Rouve, Gilles Lellouche, Vincent Macaigne, Eye Haidara. Kom. 115 min.


Dinamična komedija z odlično igralsko zasedbo predstavi hektično organizacijo velikega dogodka skozi oči delavcev, ki morajo najhujše zaplete reševati povsem v ozadju – kot duhovi.

Maks vodi podjetje za organizacijo zabav. V tridesetih letih se jih je nabralo že več kot tisoč in tako življenje mu počasi začne presedati, zato razmišlja o prodaji in umiku iz posla. Ampak kaj, ko so njegovi delavci kot velika družina … Zadnja zabava bo poroka Pierra in Helene, ki se bo odvila v prekrasnem dvorcu iz 17. stoletja. Maks vse skrbno pripravi, ampak vseeno je na obzorju katastrofa …


 

Petra: Fox Crime ob 22.00


Ita., 2020. Režija: Maria Sole Tognazzi. Igrajo: Paola Cortellesi, Andrea Pennacchi, Diego Ribon, Antonio Zavatteri, Riccardo Lombardo. Nad. 115 min.

Petra Foto Fox
Petra Foto Fox


Serija spremlja nekonvencionalno detektivko Petro Delicato iz knjižnih uspešnic pisateljice Alicie Giménez Bartlett.

Petra dela v arhivskem oddelku policije v Genovi, nato pa jo nekega dne zaradi pomanjkanja kadra premestijo. Sodelovati mora s policistom Antoniom Montejem, staromodnim moškim srednjih let z racionalnim umom. Vljudni vdovec iz stare šole in neposredna, nekonvencionalna, dvakratna ločenka med drugim preiskujeta grozljiva posilstva v starih mestnih ulicah, nezakonito trgovino s psi, strog svet verskih sekt ter najtemnejše skrivnosti sveta televizije.
 Forman proti Formanu: TV SLO 1 ob 22.55


Forman vs. Forman. Češ., 2019. Režija: Jakub Hejna. Dok. film. 80 min.

Forman proti Formanu Foto Tv Slo
Forman proti Formanu Foto Tv Slo


Dokumentarni film o avtorju mojstrovin češke in ameriške kinematografije. »Odkril sem, da uživam v tem, kar počnem, in da uživam v pripovedovanju zgodb,« je o sebi povedal znameniti režiser Miloš Forman. Bil je predstavnik češkega novega vala, ki je osvojil tudi Hollywood. Za filmski mojstrovini Amadeus in Let nad kukavičjim gnezdom so ga nagradili z oskarjem.

Dokumentarni film na ogled ponuja osebni arhivski material, spomine Miloša Formana pa interpretira njegov sin, igralec Petr Forman.

Komentarji: