Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolumne

Pa ja, da (ne)!

 Molk prve trbovske gospodične vzbuja zle slutnje, da je morda posledica razgovora s policijo. 
Fotografija je simbolična. FOTO: Arhiv Dela/
Fotografija je simbolična. FOTO: Arhiv Dela/
23. 5. 2018 | 16:00
23. 5. 2018 | 16:01
3:42
Ko so se najprej pred trboveljskimi policisti, nato pa še pred bralci pričujočega časnika, znašla imena »zaslišanih« pomembnežev iz afere Komunala Trbovlje, mi je pozvonil prenosnik. Užaljeni možak na oni strani mesta je pogovor začel z naštevanjem priimkov, ki so se v zadnjih letih znašli v časopisu v zvezi z ovadbami, pregonom, domnevnimi prekoračenji pooblastil, oškodovanjem družbenega premoženja in podobnim, ga nadaljeval z očitkom, da takšni zapisi škodijo zdravju njegove žene in ga končal z grožnjo, da bo poslej drugače. Pa ja, da.
 
Kadar v Trbovljah na policijo na pogovor kličejo pomembne ljudi, bi morali novinarji pogledati stran in molčati. Roko na srce: večina jih to tudi počne. Če  pa umazanijo vendar razgalijo pred svetom, velja, da je tisti, ki o umazaniji piše, bolj umazan od tistega, ki si je z umazanijo umazal roke. Ime so mu itak umazali – novinarji. Pa ja, da.  
 
Afera Komunala se je rodila lani jeseni. Podjetje je nekaj časa imelo celo dva direktorja. Ker pa bi oba na enem stolu težko sedela, se je vmešala lokalna politika in vnel se je prepir, ki se je končal na sodišču. Tako je bilo vsaj videti. Kajti v resnici je zadeva pristala pri tožilcih, oba direktorja Milan Žnidaršič in Jože Pustoslemšek, njuni nadzorniki in prva trbovska gospodična Gabrič pa – na policiji. Gospodična, ki sicer vedno pohiti z odgovori na vprašanja radovednih novinarjev, je tokrat pred vprašanji Dela na temo obiska policijske postaje povsem odpovedala. Pojasnila jih ni niti v rubriki Odgovori na vprašanja novinarjev na spletni strani občine. Manj ko ljudje berejo o tem, bolje bo za njeno ponovno župansko kandidaturo. Pa ja, da.
 
Gabričeva ni dala glasu od sebe niti včeraj v Hrastniku, kjer je bilo slovesno, saj je sam minister Zdravko Počivalšek prišel povedat, da v Zasavje prihaja 26 milijonov evrov. Predsedujoči sveta zasavske regije Matjaž Švagan je bil tako ganjen, da je svetu zaupal, da bo v knjigo spominov zapisal, kako je nekoč nekje spoznal ministra, ki je skliceval najkrajše sestanke na svetu. Čemur je v znak strinjanja prikimal tudi hrastniški župan Miran Jerič. Le od prve trbovske gospodične ni bilo niti enega prijaznega dregljaja v smeri ministra … No, pa obratno tudi ne. Pa ja, da ne. Saj najbrž še ni pozabil lanskega grdega pisma iz Trbovelj …
 
Molk trbovskega organa vzbuja zle slutnje, da je morda posledica razgovora s policijo. Kako bo šele potem vplival na županske volitve?! Razgovor, mislim, ne molk. Če z nikomer drugim, slišim, bo imela na njih Gabričeva opraviti z nesojenim direktorjem Komunale Jožetom Pustoslemškom ... V zvezi s katerim so jo tudi klicali na policijo.
 
Sicer pa se ozračje za junijske volitve v Trbovljah že močno segreva. Ko smo že v kalnih vodah politike: v soboto bo na Kumu velik dogodek. Nanj se predvolilno podaja kandidat trboveljske Levice za poslanca Primož Siter, pevec, podpredsednik trboveljskih borcev, multipraktik, skratka … Pa ga nihče ni jemal resno, ko je prvi v Zasavju najavil kandidaturo. Bilo je marca, na zagorskem odru, na podelitvi naziva Zasavc leta. »Na Kum,« je na kitaro zabrenkal že domala ponarodelo Orlekovo skladbo Siter. In zdaj gre v resnici gor. Pa ja.
 
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine