Kako se rešiti Donalda Trumpa

Videti je, da Trump celo uživa v spopadu s »štirimi jahačicami apokalipse«.
Fotografija: KARIKATURA: Marko Kočevar
Odpri galerijo
KARIKATURA: Marko Kočevar

Teksaški predstavnik Al Green ni bil uspešen v svojem tretjem poskusu razrešitve predsednika Donalda Trumpa v spodnjem domu ameriškega kongresa, saj tudi velika večina demokratov ve, da obtožbe osmešenja, osramočenja in spravljanja na slab glas izključno iz logov nasprotne stranke niso dovolj za to. Celo posebni tožilec Robert Mueller med preiskovanjem sumov Trumpovega sodelovanja z ruskim spodkopavanjem ameriških volitev in njegovim oviranjem preiskave ni našel kadeče se pištole, ki bi vodila do zločina. Pri demokratskem predsedniku Billu Clintonu so našli obleko Monice Lewinsky z dokazom njegovega laganja, a se vseeno ni poslovil od Bele hiše.

Videti je, da Trump celo uživa v spopadu s »štirimi jahačicami apokalipse«, kot je demokratske kongresnice Ilhan Omar, Alexandro Ocasio-Cortez, Rashido Tlaib in Ayanno Pressley imenoval republikanski senator iz Louisiane John Kennedy. Republikanski prvak verjame, da večina volivcev ni naklonjena skrajno levemu razumevanju razvoja ZDA, ki ga po njegovem prepričanju zagovarjajo te kongresnice. Republikanski prvak tudi meni, da »komunizem, antisemitizem in protiamerištvo« širijo na vso demokratsko stranko, zato bodo volivci še bolj prisluhnili njegovemu zatrjevanju, da jim gospodarsko in drugače še nikoli ni šlo tako dobro kot v njegovem mandatu. Trump s tem utrjuje svoj položaj pred predsedniškimi volitvami prihodnje leto, morda pa tudi pred verjetnimi novimi spopadi na politični in osebni ravni.

Ameriški mediji so že namigovali na njegove stike z nekdanjim sosedom in znancem Jeffreyjem Epsteinom, ki ga spet obtožujejo spolnih zlorab mladih deklet in njihovega navajanja k prostituciji. Trump poudarja svoj prelom s finančnim mogočnežem, za vse, ki bi lahko bili vpleteni, pa je le slaba tolažba, da je z letalom »Lolita express« v lasti finančnega mogočneža večkrat potoval tudi Bill Clinton.

Preberite še: