Breme rizične skupine pri šolanju vnukov

Kaj ne bi bilo bolje začasno zaposliti nekaj pedagoških študentov?
Fotografija: Spet je na nas, starih starših, na rizični generaciji, da se gremo učitelje, ki pa to nikakor nismo. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Spet je na nas, starih starših, na rizični generaciji, da se gremo učitelje, ki pa to nikakor nismo. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Pravzaprav nisem bil presenečen, ko je naša ministrica za šolstvo objavila, da šolarji ostanejo še najmanj en teden doma. S svojo počasno retoriko in kriljenjem z rokami nam je v medijih razložila svojo logiko, s katero vsaj mene ni prepričala, in mnogi se ne strinjajo z njo.

Torej je spet na nas, starih starših, na rizični generaciji, da se gremo učitelje, ki pa to nikakor nismo. Se je sploh spoštovana ministrica ali kdo od modrecev v vladi vprašal, koliko dedkov in babic se je učilo angleščine, kdo od teh ima internet, znanje računalništva in sploh računalnik, da lahko pomaga malim šolarjem? Ti problemi povzročajo pri starejših določen stres, kar seveda vpliva na zdravje in imunost.

Vprašal bi vas, ministrica, koga pri tem pravzaprav ščitite, učence ali tistih nekaj bolnih, od nas mnogo mlajših učiteljev? Nas vsekakor ne, rizično generacijo, kakor nas imenujete. Kaj ne bi bilo bolje začasno zaposliti nekaj pedagoških študentov, ki bi z veseljem in mnogo kvalitetneje opravili to delo?

No, ja, nikar ne mislite, da sem tako naiven, da pričakujem vaš odgovor. Samo moral sem izraziti svoj gnev in čudenje, da so na takih mestih ljudje, ki ne znajo ali nočejo zastopati pravic šolarjev in ravnateljev, ki bi organizirali varen pouk po svoje.

Preberite še:

Komentarji: