Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nedelo

Igralec, žirant in velik gurman

Od nedelje ga gledamo v šovu Znan obraz ima svoj glas, kjer je blažen med ženami (skupaj z Denisom Avdićem), v kina pa je pravkar prišel drugi del filma Košarkar naj bo, v katerem ima vlogo ambicioznega in strogega profesorja telovadbe po imenu Salta. Marko je tudi velik gurman in ob ogledu njegovega instagram profila (najdete ga pod hoki21) se vam bodo začele cediti sline.
Marko kot Salta v filmu Košarkarjev dnevnik 2. FOTO: Košarkarjev Dnevnik 2
Marko kot Salta v filmu Košarkarjev dnevnik 2. FOTO: Košarkarjev Dnevnik 2
29. 9. 2019 | 18:30
8:30

Trenutno vas je, če se malo pošalim, vsepov­sod dosti. Ste žirant v zelo gledani oddaji komercialne televizije, v kino pa prihaja film Košarkar naj bo 2, ki se mu zagotovo obeta odličen sprejem pri gledalcih. A na sceni ste že dolgo. Za vas se je vse začelo s filmom Jebiga, kajne? Kakšne spomine imate na tisto obdobje?


To je bilo obdobje moje majčkeno podaljšane pubertete. Spomini so tako bolj zabrisani in zbledeli. Gre pa za zelo potentno obdobje sodelovanja in druženja s svojo nezamenljivo ekipo. Čas spogledovanja, žurk in nastopanja.
 

Marsikdo o vas ne ve, da ste lani skupaj z Borutom Kremžarjem izdali tudi knjigo Ljubljana well done, ki je kulinarični vodnik po prestolnici. Ker v Ljubljani gostilne vznikajo kot gobe po dežju, me zanima, ali imate od izdaje knjige že kakega novega favorita, ki ga priporočate bralcem Nedela?


Bralcem potemtakem predlagam obisk picerije POP's na Bregu pri Ljubljanici. Vrhunski napolitanski slog pice. Najboljše sestavine, vrhunski interier, top lokacija.
 

Kje v Ljubljani dobimo najboljše testenine, kje najboljšo pico, kam se odpravite na meso, na kaj morskega in na kateri prigrizek sredi noči prisegate na ulici?


Najboljše testenine boste po moji presoji jedli v restavracijah Cubo in As. Se pa na Trubarjevi odpira nekaj novega. Tam boste lahko našli lokal, kjer bodo pripravljali izključno sveže testenine (pasta fresca) izpod rok vrhunskega kuharja iz Milana. Rawpasta se bo imenoval, odprt pa bo zelo kmalu.

Pica mi je najboljša v omenjeni piceriji POP's in 5–6 kg. Morsko bi jedel pri Kovaču. Na ulici sredi noči prisegam na burek. Burek Olimpija in po novem burek Vija vaja.
 

V filmu Šiška Deluxe ste se prelevili v gostinca. Ste o tem kdaj razmišljali tudi v resničnem življenju? Mislite, da bi vam šel ta poklic dobro od rok?


Vedno se je ta ideja vrtela v moji glavi, a se zavedam, da je to izjemno zahtevno delo, jaz pa sem po naravi precej len človek. Mogoče na stara leta. Aja, saj sem že star. (smeh)
 

Glede na moje prvo vprašanje sklepam, da ste trenutno precej zaposleni. Kako je videti vaš tipični delovnik oziroma ali ta v vašem poklicu sploh obstaja?


Prav imate. Moj dan ni tipičen. Ker se poleg nastopanja ukvarjam s kreativnim delom, je vsak dan lahko precej drugačen od prejšnjega.

Vse, kar je lahko tipičnega, je to, da imam razpisano predstavo ali da sodelujem v šovu Znan obraz ima svoj glas, ki se začne vsako nedeljo ob 20. uri.
 

Z žirantsko vlogo v tem šovu vas bodo spoznali tudi vsi tisti, ki vas doslej morda še niso. Ste pripravljeni na poplavo intervjujev, člankov, tudi tračev o vas?


Malo pa sem, ja. To mi ni preveč težko. Vsaj za zdaj. Sicer pa ne vem, kaj me čaka. Mogoče postanem profi v tem. (smeh)
 

Kako ste se ujeli z damama v žiriji, Leo Sirk in Laro Komar, in voditeljem Denisom Avdićem? Že lahko napoveste, kdo bo najbolj pogosto jokal, koga ne boste mogli utišati in kdo med vami bo skrbel, da šal ne bo zmanjkalo?


Z damama sem se ujel maksimalno. Med nami obstaja dobra energija, ki nas vse dobro poveže. Mislim, da sem dobil novi prijateljici za »lajf«.

Denis je velik profi in z njim je sodelovanje preprosto. Kar se šal tiče, pa mislim, da sem poleg Denisa jaz tisti, na katerega se računa, da zaigra na humorne note. Solze pa lahko večinoma pričakujemo na moji levi strani. No, pa tudi kdaj na desni.
 

Imate že kakšnega favorita ali favoritinjo za končno zmago?


Uf, to pa nikakor. Vsi nastopajoči so izjem­no nadarjeni in tudi že postavljeni glasbeniki, ki si želijo delati in nastopati. To bo hud boj vse do konca. (nasmešek)
 

Kako ste se priprav­ljali na to vlogo? Ste gledali posnetke prejšnjih sezon?


Prejšnje sezone sem spremljal kot gledalec, ko še nisem vedel, da me bodo povabili v oddajo. Že takrat sem dobil občutek, kaj gledalci pričakujejo od žirantov. Sicer pa sem velik ljubitelj TV-šovov. Britanskih, ameriških in tudi z območja nekdanje Jugoslavije.


 

V filmu Košarkar naj bo 2 ste strogi učitelj telovadbe Salta, ki želi svoje moštvo z Ranto na čelu pripeljati do pomembne tekme na državni ravni, ki je fantje ne smejo izgubiti. Kakšen odnos ste imeli do telovadbe v svojih šolskih letih? Ste jo imeli radi ali ste jo raje špricali?


Ne samo da mi je bil to najljubši del pouka, temveč sem tudi treniral košarko pri Slovanu sedem let.

Vse otroštvo sem bil športnik in si predstavljal, da bom nekoč prepoznan in slaven. Predstavljal sem si, kako komentatorji izgovarjajo moje ime in priimek, ko je žoga pri meni.


 

Danes je mulce izredno težko izpred takih in drugačnih zaslonov spraviti v naravo, v gibanje. Imate kot – sicer filmski – učitelj telovadbe kakšen nasvet, kako mlade prepričati, da je šport zakon?


Mislim, da je za otroke najbolj pomemben zgled. Ni trika.
 

Kateri šport imate najraje in ali obstaja kakšna ekipa, za katero fanatično navijate?


Najljubša mi je bila vedno košarka. Sicer pa zelo rad gledam tenis, nogomet in odbojko. Ne navijam za nikogar fanatično, sem pa velik oboževalec Novaka Đokovića.
 

Kdaj ste film Košarkar naj bo 2 snemali in kakšne spomine imate na to? Je delo z mladimi pred kamero bist­veno bolj zahtevno kot s profesionalnimi igralci?


Film smo posneli prejšnje poletje. Snemanje je ved­no zabavno. Je pa res, da je snemanje masovk precej naporno. Predstavljajte si, kako se snema tekma dveh moštev v nabito polni dvorani. Sicer pa je z mladimi igralci lepo sodelovati. Problem se včasih pojavi pri koncentraciji.
 

Gostimo vas v Nedelovi rubriki Moj konec tedna. Kako najraje preživljate vikende?


Najraje se odpravim v Istro, kjer obiščem katero od številnih vrhunskih restavracij. Če mi uspe še kakšen sprehod na Rašico ali daljši krog s kolesom, je moj vikend popoln.

Kot žirant oddaje Znan obraz ima svoj glas je obdan z lepima damama, pevko Leo Sirk in igralko Laro Komar. FOTO: Pop Tv
Kot žirant oddaje Znan obraz ima svoj glas je obdan z lepima damama, pevko Leo Sirk in igralko Laro Komar. FOTO: Pop Tv

 

Vam slabo vreme kdaj prekriža načrte za sprehod ali pohod ali ste mnenja, da ne obstaja slabo vreme, samo slaba oprema?


Hehe. Nikoli nisem preveč dal na vremensko napoved. Če je vreme, potem speljemo načrt, če vremena ni, berem knjigo. Uživam, ko je slabo vreme.
 

Radi potujete? Katera destinacija vas je doslej najbolj navdušila?


Rad potujem, res pa je, da že dolgo nisem bil kje zares daleč. Najlepši spomini na potovanje so povezani z Belizejem v Srednji Ameriki. Those were the days. (smeh)
 

Kaj pa dopusti, se vračate na iste lokacije ali raje vsakič odkrivate kaj novega?


Želim si vedno kaj novega, vendar okoliščine pripeljejo do tega, da sem bil zadnja tri leta na istem otoku v hrvaški Dalmaciji.
 

Kaj je še na vašem seznamu potovalnih želja? Katera bi bila sanjska lokacija, kamor bi šli, če bi recimo zadeli na lotu?


Dajmo po vrsti. (smeh) Najprej Evropa. Želim si obdelati Dansko in sever Španije. Afrika: Južna Afrika in Maroko. Južna Amerika: Čile. Azija: Japonska.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine