Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nedelo

Zakaj se chef z Michellinovo zvezdico loti ulične hrane?

Vrhunski kuhar o svoji hrani, pijači, filozofiji in zakaj ima Michelinovo zvezdico on na deželi več kot 600 metrov visoko, v bližnji Ljubljani pa je nima nihče.
Če imate predsodke glede hrane in nimate časa, ne hodite na Grič, ker bo tam o tem, kaj boste jedli, odločal Luka Košir, mojster z Michelinovo zvezdico, trajalo pa bo več ur. FOTO: Črt Piksi
Če imate predsodke glede hrane in nimate časa, ne hodite na Grič, ker bo tam o tem, kaj boste jedli, odločal Luka Košir, mojster z Michelinovo zvezdico, trajalo pa bo več ur. FOTO: Črt Piksi
29. 6. 2025 | 09:00
29. 6. 2025 | 10:17
13:47

V nadaljevanju preberite:

Eden najboljših slovenskih mojstrov kuhalnice ne tiči samo v kuhinji, ampak je pogosto tudi na njivi. Na družinski kmetiji pridela levji delež vse zelenjave, ki jo dobijo na krožnike gostje restavracije Grič, več kot šeststo metrov visoko v Šentjoštu nad Horjulom. Čeprav se s tem ne tolče po prsih, je njen prvi mož Luka Košir, prejšnji mesec je dopolnil 40 let, usmerjen trajnostno.

Porabijo vse, tudi ostanke iz kuhinje predelajo vsaj v kompost za njive. Poleg Michelinove zvezdice, ultimativnega globalnega simbola vrhunske kakovosti v kulinariki, ima na prvi pogled prej skromen kot pretenciozen podeželski hram dobre hrane tudi zeleno michelinko za zavezanost trajnostnemu delovanju.

Kaj najraje kuhate?

Najraje kuham za družino na piknikih. Na žaru pečem perutničke. Včasih so mi bili zelo všeč steaki, zdaj pa mi je to brezzveze. Sploh se mi tako imenovani najboljši kosi, na primer pljučna pečenka, ne zdijo nič kaj posebnega. Raje imam svinjsko vratovino, meso s strukturo, maščobo. Brez težav pa bi bil tudi pesketarijanec.

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine