
Neomejen dostop | že od 14,99€
Eden najboljših slovenskih mojstrov kuhalnice ne tiči samo v kuhinji, ampak je pogosto tudi na njivi. Na družinski kmetiji pridela levji delež vse zelenjave, ki jo dobijo na krožnike gostje restavracije Grič, več kot šeststo metrov visoko v Šentjoštu nad Horjulom. Čeprav se s tem ne tolče po prsih, je njen prvi mož Luka Košir, prejšnji mesec je dopolnil 40 let, usmerjen trajnostno.
Porabijo vse, tudi ostanke iz kuhinje predelajo vsaj v kompost za njive. Poleg Michelinove zvezdice, ultimativnega globalnega simbola vrhunske kakovosti v kulinariki, ima na prvi pogled prej skromen kot pretenciozen podeželski hram dobre hrane tudi zeleno michelinko za zavezanost trajnostnemu delovanju.
Najraje kuham za družino na piknikih. Na žaru pečem perutničke. Včasih so mi bili zelo všeč steaki, zdaj pa mi je to brezzveze. Sploh se mi tako imenovani najboljši kosi, na primer pljučna pečenka, ne zdijo nič kaj posebnega. Raje imam svinjsko vratovino, meso s strukturo, maščobo. Brez težav pa bi bil tudi pesketarijanec.
Komentarji