36-letnica ubila 57-letnega partnerja

Osumljenka je v priporu.
Fotografija: Fotografija je simbolična. Foto Oste Bakal
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. Foto Oste Bakal

V petek zjutraj je zdravstvena ekipa ZD Postojna po klicu občanke pred stanovanjem v bloku v Postojni našla mrtvega 57-letnega Postojnčana. Moški je po ugotovitvah zdravnice umrl ponoči. Ker so bile okoliščine sumljive, je zdravstvena ekipa poklicala policijo, ki je ob 11.40 zaradi suma storitve kaznivega dejanja odvzela prostost 36-letni Postojnčanki.

Ogled kraja dejanja in tudi sodna obdukcija sta pokazala, da je moški umrl nasilne smrt, in sicer zaradi izkrvavitve po vbodu v prsi z ostrim predmetom, so navedli koprski policisti.

Pri osumljeni storilki so preverili prisotnost alkohola, prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi. Prav tako so opravili preiskavo stanovanja in vozila, kjer so zavarovali več sledi in zasegli več predmetov, ki bi lahko bili povezani s storitvijo kaznivega dejanja oziroma bi lahko predstavljali sredstvo storitve.

Policisti so v preiskavi ugotovili, da je v partnerskem odnosu osumljene in žrtve vladalo nasilje, ki ga je izvrševal umrli moški, in njegovo čezmerno uživanje alkohola.
 
Na podlagi vseh zbranih obvestil so koprski policisti podali utemeljeni sum, da je 36-letna državljanka Slovenije v noči na petek, 8. februarja, v Postojni ubila svojega partnerja. V nedeljo, 10. februarja, so jo privedli pred preiskovalno sodnico, ki je na predlog državnega tožilca proti osumljeni odredila pripor.

Za kaznivo dejanje uboja je predpisana kazen zapora od pet do petnajst let.

Preberite še: