Bežal policistom, nato enega še ugriznil

Da so voznika pod vplivom mamil ustavili, so uporabili stinger.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Tadej Regent/Delo

Ljubljana – Voznik osebnega vozila BMW je v nedeljo bežal pred policisti. Da so ga ustavili, so morali uporabiti stinger. Nato je celo ugriznil policista, s čimer si je nakopal dodatne težave, a so ga nazadnje ti le obvladali.

Začelo se je ob 8. uri v Črnučah, ko so voznika poskušali ustaviti, a je odpeljal naprej v smeri Domžal. »Policisti so vozilo večkrat poskušali ustaviti, vendar je voznik še naprej pospešeno vozil po regionalni cesti proti Trojanam. Ni upošteval cestnoprometne signalizacije, vozil je prehitro in skoraj povzročil prometno nesrečo. Policisti so vozilo ustavili šele s sredstvi za prisilno ustavljanje vozil oziroma stingerjem, ki ga je prevozil v naselju Kapla,« so pojasnili na PU Ljubljana.

Mladenič je zapeljal na travnik, izstopil in začel vpiti na može v modrem. »Policisti so uporabili prisilna sredstva, da so osebo obvladali, medtem pa je 20-letnik enega izmed njih ugriznil v roko. Policist je s tem utrpel lažje poškodbe,« je pojasnila. Za voznika so odredili preizkus z alkotestom, ki je bil sicer negativen, je pa pozitiven rezultat pokazal hitri test za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog.

Zdaj preiskujejo dve kaznivi dejanji, poleg nevarne vožnje v cestnem prometu še preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Vozniku so izdali plačilni nalog zaradi kršitve odloka o prepovedi gibanja. »Vse morebitne priče dogodka ali tiste, ki so bili med vožnjo ogroženi, prosimo, naj se zglasijo na policijsko postajo Ljubljana Bežigrad na Posavskega 3 ali pokličejo na telefonsko številko 01/589-60 00 oziroma 113,« še sporočajo.