Nesrečo povzročil 86-letnik, ki je na avtocesti polkrožno obrnil vozilo

86-letni voznik je na kraju umrl, prav tako 62-letna potnica v udeleženem vozilu. Huje sta bila poškodovana potnica v vozilu 86-letnika in udeleženi voznik.
Fotografija: Avtocesta je bila več ur zaprta. FOTO: Jože Pojbič
Odpri galerijo
Avtocesta je bila več ur zaprta. FOTO: Jože Pojbič

Danes nekaj pred 12. uro se je zgodila huda prometna nesreča na ljubljanski obvoznici med Zadobrovo in Bizovikom v smeri Malenc. S Policijske uprave (PU) Ljubljana so sporočili več podrobnosti nesreče.

V nesreči je bilo udeleženih pet osebnih vozil slovenskih registrskih oznak. Dve osebi sta na kraju umrli, dve osebi sta bili huje telesno poškodovani in je njuno življenje ogroženo, tri osebe pa so bile lažje poškodovane. 

Po do sedaj zbranih obvestilih je 86-letni voznik pripeljal po obvoznici iz smeri Zadobrove proti Zaloški cesti. Med izvozom in uvozom na Zaloško cesto je ustavil na odstavnem pasu, nato pa polkrožno obrnil in zapeljal v nasprotno smer po prehitevalnem pasu ter čelno trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti.

86-letni voznik je na kraju umrl, prav tako je umrla 62-letna potnica v udeleženem vozilu. Huje sta bila poškodovana potnica v vozilu 86-letnika in udeleženi voznik. V vozilo 86-letnika so nato trčila še ostala tri vozila, trije udeleženci iz teh vozil pa so bili pri tem lažje poškodovani.

Policisti so opravili ogled, ki sta se ga udeležila dežurna preiskovalni sodnik in tožilec in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah nesreče. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo. Zaradi odpravljanja posledic in ogleda je bila obvoznica od razcepa Zadobrova v smeri Malenc zaprta do 16.30. Promet so preusmerili, potekal je po vzporednih cestah. Promet je bil delno oviran tudi v nasprotni smeri.

Vzhodna ljubljanska obvoznica je pri priključku Ljubljana Bizovik proti razcepu Malence ponovno odprta. Posledice prometne nesreče so umaknili. Tudi zastojev ni, promet poteka nemoteno.

Preberite še: